Gudelj verkiest Servië boven Bosnië-Herzegovina

Reacties

Nemanja Gudelj is opgeroepen voor de nationale ploeg van Servië en heeft tegelijkertijd bedankt voor (een uitnodiging van) Bosnië-Herzegovina. De middenvelder van AZ kan woensdag 5 maart zijn debuut maken tijdens de vriendschappelijke interland van Servië tegen Ierland.

Gudelj verkiest Servië boven Bosnië-Herzegovina

De 23-jarige middenvelder kreeg onlangs een uitnodiging van de Bosnische bondscoach Safet Susic, maar geeft toch de voorkeur aan Servië dat zich, in tegenstelling tot Bosnië-Herzegovina, niet voor het WK wist te plaatsen.

Voor Servië speelde hij eerder jeugdinterlands. Gudelj is tevens in het bezit van een Nederlands paspoort en kwam ook uit in de jeugdelftallen van Oranje. Door Bosnië af te zeggen laat Gudelj voorlopig ook de kans op zijn eerste WK liggen.

Gudelj werd eerder opgeroepen voor de oefeninterland van Bosnië-Herzegovina tegen Egypte. Bondscoach Susic wilde Gudelj vier maanden voor het WK, waar het land tegenstand zal krijgen van Argentinië, Nigeria en Iran, graag aan het werk zien. De WK-debutant geldt als één van de drie landen waarvoor Gudelj als international zou kunnen uitkomen.

'Ik ben geboren in Servië, opgegroeid in Nederland, heb van mijn twaalfde tot mijn zestiende voor KNVB-teams gespeeld en daarna alle Servische jeugdelftallen doorlopen', zei de motor van AZ onlangs nog tegen Voetbal International. 'Maar mijn ouders komen allebei uit Bosnië-Herzegovina, waar mijn oma's en andere familieleden ook nog wonen. Ook voor dat land zou ik kunnen uitkomen.' Inmiddels heeft hij duidelijkheid verschaft en wil hij voor Servië gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.