Gedreven Gudelj motor met groot hart op middenveld AZ

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 21ste speelronde was dat AZ-speler Nemanja Gudelj.

Gedreven Gudelj motor met groot hart op middenveld AZ

De stilte op het trainingsveld van AZ werd vrijdag verbroken door de overslaande stem van Nemanja Gudelj. Zijn iets te grote ijsmuts wapperde in de wind. Met kinderlijke blijheid huppelde hij achter ballen aan. De kou kon hem niet deren. 'Ik ben ooit op voetbal gegaan om plezier te maken', zeggen de profs van vandaag vaak in interviews. Maar ergens raken ze dat onderweg kwijt, door wat voor reden dan ook.

Dat geldt niet voor Gudelj. De Servische Brabander heeft een 'geweldige drive', vertelde directeur voetbalzaken Earnest Stewart na de 2-0 zege op FC Groningen. Hij kende de familie Gudelj al wat langer en wist dat de topsportmentaliteit daar als een soort tweede geloof wordt beleden.

Nemanja Gudelj zet FC Groningen-vleugelspits Filip Kostic van de bal tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag.
Nemanja Gudelj zet FC Groningen-vleugelspits Filip Kostic van de bal tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag.

De wisselvalligheid die AZ nu ruim een jaar zo kenmerkt blijft tot dusver uit bij de motor op het middenveld. Zelfs in de tijd die de zomeraankoop zichzelf gunde om te wennen aan de andere manier van trainen en spelen, haalde hij een aanvaardbaar niveau.

Alleen in het thuisduel met Roda JC (2-2) viel Nemanja Gudelj uit de toon met een onbesuisde overtreding die hem rood kostte en waarmee hij zijn ploeg, die al met tien man stond, ernstig dupeerde. Dick Advocaat ging proberen die Balkan-trekjes weg te vijlen. Maar de coach zei er ook bij dat Gudelj vooral met een 'groot hart' moest blijven spelen.

Doordat FC Groningen afgelopen zaterdag een helft lang ver werd teruggedrongen door AZ, kwam Gudelj als offensieve middenvelder vaker in het strafschopgebied van de tegenstander dan voorheen. Hij maakte zelfs beide treffers. De eerste was een krachtig schot, de tweede een acrobatische halve omhaal. Daar oefent hij altijd op na de training, vertelde de stralende hoofdrolspeler. Als de rest allang naar binnen is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.