Gudelj: 'Late winnende treffer inderdaad geen toeval'

De ontlading in Alkmaar was groot na de late 2-1 van Markus Hendriksen tegen SC Cambuur. De winnende treffer van AZ was het resultaat van een bewuste keuze geen genoegen te willen nemen met een punt.

'Dat is inderdaad geen toeval. Als het voetballend niet lukt en je knokt hard, dan kun je wedstrijden ook winnen. Daar is vandaag een voorbeeld van. Het belangrijkste zijn de drie punten', zei aanvoerder Nemanja Gudelj tegen FOX Sports.

Zijn trainer John van den Brom ziet het als een toegevoegde waarde dat zijn spelers dat kunnen opbrengen. 'Het is mooi die spirit te zien dat je de kracht nog hebt om een tandje bij te schakelen en te blijven gaan voor de overwinning.'

AZ bleek tegen SC Cambuur niet bij machte de hele wedstrijd te controleren. 'Het is ons probleem, werkpunt of leermoment dat we zestig minuten kunnen domineren. Dat hebben we vandaag niet gehaald. Maar daarna kwam er angst in de ploeg, al had dat ook te maken met de tegenstander.'

'Cambuur kreeg door hoe wij wilden opbouwen en dat wij beter waren, dus ging het anders druk zetten. Dat moeten wij dan oplossen, maar dat deden we aan het eind van de eerste helft niet. In de rust heb je het er dan over hoe dat wél moet', voegde Gudelj daaraan toe.'