AZ dankzij Henriksen pas in extra tijd langs Cambuur

Reacties

Dankzij een erg late goal van Markus Henriksen heeft AZ gewonnen van SC Cambuur: 2-1. Een belangrijke overwinning voor de Alkmaarders in de jacht op plaats drie.

AZ dankzij Henriksen pas in extra tijd langs Cambuur

AZ-trainer John van den Brom benadrukte vooraf nog het belang van deze wedstrijd. Wilde zijn ploeg nog kans maken op de derde plaats, dan móést er tegen Cambuur en volgende week zondag tegen Feyenoord hoe dan ook gewonnen worden. In de eerste missie slaagde AZ tegen de Friezen ternauwernood.

Onder het toeziend oog van bondscoach Jürgen Klinsmann van de Verenigde Staten – hij kwam kijken naar AZ-spits Aron Jóhannsson – gingen de Alkmaarders met een voorsprong rusten. Nemanja Gudelj (foto) leek door Wout Droste net buiten het strafschopgebied onderuit te worden gehaald, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf een penalty. De aanvoerder van AZ pakte het cadeautje vervolgens zelf uit: 1-0.

De Alkmaarders kregen in het vervolg kansen op een verdubbeling van de voorsprong, maar het was Cambuur – waar de geblesseerde keeper Leonard Nienhuis na rust werd vervangen door Harm Zeinstra – dat in de persoon van Bartholomew Ogbeche het doelpunt maakte. Dat leek Cambuur een punt op te leveren, maar Henriksen maakte er met een droge schuiver in de slotminuut alsnog 2-1 van.

Door de overwinning staat AZ nu vierde, op een punt van Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondag tegen aanstaand kampioen PSV en gaan volgende week vervolgens op bezoek in Alkmaar. Cambuur moet in de jacht op plaats acht, die mogelijk recht geeft op play-offs om Europees voetbal, even pas op de plaats maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.