Guardiola verantwoordt gevoelige keuzes na City-debuut

Reacties

Manager Pep Guardiola zorgde bij zijn eerste competitiewedstrijd in dienst van Manchester City meteen voor opschudding met enkele opmerkelijke keuzes. Ondertussen nemen de geruchten over de komst van een nieuwe doelman toe.

Guardiola verantwoordt gevoelige keuzes na City-debuut

Guardiola zei voorafgaand aan de 2-1 zege op Sunderland al dat hij in Joe Hart niet de meevoetballende keeper ziet die bij zijn werkwijze past. De keuze viel zaterdag daarom op Willy Caballero. 'Ik heb veel respect voor Joe', reageerde Guardiola bij de BBC. 'Ik weet hoe goed hij is, maar koos voor Willy. Hij reageerde er goed op.'

De positie van Hart wordt er komende maand waarschijnlijk niet beter op. Mundo Deportivo meldt zondagochtend dat City voor 25 miljoen euro Barcelona bereid heeft gevonden Claudio Bravo te laten gaan. Aanvankelijk was Marc-André ter Stegen, de andere doelman van de Catalanen, nog in beeld bij de nieuwe club van de Spaanse tacticus.  

Yaya Touré
De komst van Guardiola lijkt voor meer spelers gevolgen te hebben. Samir Nasri en Eliaquim Mangala ontbraken al op de spelerslijst voor de Champions League. Zaterdag zat ook Yaya Touré niet bij de wedstrijdselectie. De Ivoriaanse middenvelder verruilde Barcelona zes jaar geleden voor City, omdat hij toen ook al niet aan bod kwam onder de trainer.

'Maar ik heb niks te klagen over deze namen', zei Guardiola. 'Yaya heeft erg goed getraind. Samir meldde zich bij de club met wat overgewicht, maar heeft in de laatste weken geweldig getraind. Ik ben erg onder de indruk van zijn kwaliteiten. En wat betreft Mangala, jij weet beter dan ik wat voor professional hij is.'

Guardiola benadrukte dat het hem niet om persoonlijke voorkeuren gaat. 'Ik beslis op basis van wat ik zie. Ik moet een teamspirit creëren. Het gaat niet om tactiek of iets anders, ik heb gewoon voor deze opstelling gekozen', aldus de manager van City, dat dinsdag tegen Steaua Boekarest speelt in de play-offs van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.