Guardiola: 'Hart heeft tijd nodig, maar die is er eigenlijk niet'

Reacties

Sinds de aanstelling van Pep Guardiola bij Manchester City gonst het al tijden van de berichten dat de Spaanse manager een nieuwe doelman wil. Nu heeft de 45-jarige tacticus ook hardop zijn twijfels uitgesproken over de meevoetballende kwaliteiten van Joe Hart, nu nog eerste keus bij City.

Guardiola: 'Hart heeft tijd nodig, maar die is er eigenlijk niet'

Guardiola had bij Barcelona en Bayern München met Víctor Valdés en Manuel Neuer twee keepers die dat tot in de puntjes beheersten. Hart staat nu niet bepaald te boek als een sweeper keeper, erkende ook zijn nieuwe manager tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de competitiestart. 'Hij heeft kwaliteiten en kan het… als hij de tijd krijgt. Maar ik zeg niet dat hij het niet kan.'

'Misschien zijn er andere keepers die in dat opzicht meer kwaliteiten hebben', vervolgde Guardiola zijn waarschuwing aan het adres van Hart zonder hem openlijk af te vallen. 'Maar met de nodige training kan Joe dat ook. Hij heeft tijd nodig. Alleen gaat het om het nu. Het gaat niet om wat er over zes of zeven maanden gebeurt.'

Manuel Neuer is een keeper naar het hart van Pep Guardiola. Joe Hart (nog) niet.
Manuel Neuer is een keeper naar het hart van Pep Guardiola. Joe Hart (nog) niet.

De komende tijd zal Xabi Mancisidor, de keeperstrainer van City, vooral werken aan het voetenwerk van Hart. 'Joe is een keeper. Tegen een keeper vertel ik vooral wat hij moet doen met de bal aan zijn voeten in plaats van met zijn handen. Daar hebben we een gesprek over gehad', aldus Guardiola over de doelman van de Engelse nationale ploeg.

Mede door de allerminst foutloze optredens van Hart op het afgelopen EK ging in Engelse media al langer het gerucht dat de 29-jarige sluitpost zijn langste tijd bij City gehad heeft. Guardiola zou maar al te graag Marc-André ter Stegen willen verlossen van zijn reserverol bij Barcelona. Zaterdagavond zou Willy Caballero zelfs wel eens de voorkeur kunnen krijgen tegen Sunderland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.