Guardiola overweegt Hart kans te geven tegen Steaua

Reacties

Pep Guardiola sluit niet uit dat doelman Joe Hart woensdag aan de aftrap verschijnt in de return van de play-offs in de Champions League tegen Steaua Boekarest. De manager van Manchester City is van plan enkele spelers te sparen gezien de riante 5-0 voorsprong uit het heenduel.

Guardiola overweegt Hart kans te geven tegen Steaua

Guardiola deed veel stof opwaaien door Hart in de eerste duels van het nieuwe seizoen te passeren wegens het gebrek aan 'voetballende kwaliteiten.' De Argentijn Willy Caballero kreeg tot nu toe de voorkeur, terwijl het perspectief van de 29-jarige Engelsman nog troebeler wordt als de komst van Barcelona-doelman Claudio Bravo is afgerond.

Woensdag krijgen de fans van City mogelijk een vertrouwd gezicht te zien onder de lat. Guardiola stelde tijdens de persconferentie in aanloop naar de return tegen Steaua dat hij Hart en Yaya Touré mogelijk een kans geeft. 'Ik vind het moeilijk om spelers buiten de basis te laten. We hebben vorige week een paar zware wedstrijden gespeeld. Ik zal met enkele spelers gaan rouleren.'

Dat de tot nu toe genegeerde Hart en Touré mogelijk in actie komen, zegt volgens Guardiola niets over de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd moet benaderen. 'In het voetbal is het pas beslist als de wedstrijd is afgelopen. We zijn erg blij met de 5-0 voorsprong, maar we moeten de tegenstander erg serieus nemen en proberen de wedstrijd te winnen.'  

Kompany
Vincent Kompany en Ilkay Gündogan zijn er in de laatste voorronde van de Champions League nog niet bij. Guardiola hoopt dat de Belgische verdediger en de van Borussia Dortmund overgenomen middenvelder na de interlandperiode volledig meetrainen met de selectie van City. Rechtsback Bacary Sagna is voorlopig ook nog niet inzetbaar. De Fransman keert mogelijk terug op 10 september in de Manchester Derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.