Allardyce houdt vast aan Hart ondanks reserverol bij City

Reacties

Joe Hart hoeft voorlopig nog niet te vrezen voor zijn plek in de Engelse selectie. Bondscoach Sam Allardyce heeft aangekondigd de 29-jarige doelman van Manchester City gewoon te zullen selecteren voor de start van de WK-kwalificatiereeks tegen Slowakije.

Allardyce houdt vast aan Hart ondanks reserverol bij City

Sinds Pep Gardiola manager is van City, moet Hart genoegen nemen met een reserverol wegens een gebrek aan 'voetballende kwaliteiten'. Voorlopig geniet de Argentijn Willy Caballero daarom de voorkeur onder de lat van The Citizens, die bovendien bezig zijn met het aantrekken van Claudio Bravo. Barcelona wil op zijn beurt daarom weer Jasper Cillessen overnemen van Ajax.

Hart dreigt het voornaamste slachtoffer te worden van die ontwikkelingen, maar Allardyce laat hem voorlopig niet vallen. 'Hij zal zeker bij de selectie zitten', vertelde de nieuwe bondscoach van Engeland tegen Sky Sports. 'Hoe we het gaan aanpakken? Dat ik weet ik pas als ik met Joe heb gesproken. Dat geldt voor de meeste spelers, als zij zich voor het eerst melden.'

Volgens de opvolger van Roy Hodgson staat Hart met zijn reserverol niet alleen. 'Het aantal Engelse spelers in de Premier League is de laatste jaren gedaald. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Het liefst roep je alleen maar spelers op die fit en in vorm zijn en elke wedstrijd spelen, maar er zullen meer jongens bij zitten die niet op een regelmatige basis in actie komen.'

Hart viel de laatste jaren zeker niet in die categorie. De 63-voudig international is sinds 2010 vaste keus in de Engelse nationale ploeg en verdedigde in diezelfde periode ook het doel van City. In totaal kwam de voormalig jeugdinternational al 347 keer uit voor de club waarmee hij twee keer kampioen van Engeland werd. Naar verluidt wil het Everton van Ronald Koeman hem uit zijn lijden verlossen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.