Guardiola heeft Touré niet nodig voor wow-factor bij City

Reacties

Yaya Touré komt niet in de plannen voor van Pep Guardiola bij Manchester City. Voor het tweede duel op rij behoort de Ivoriaan niet tot de wedstrijdselectie.

Guardiola heeft Touré niet nodig voor wow-factor bij City

Een gevoelige kwestie, aangezien Touré (33) een van de bestbetaalde spelers van City is. 'Hij traint goed, maar ik ben niet van plan om gebruik van hem te maken. Dan heb ik liever dat hij in Manchester blijft', legt Guardiola zijn beslissing uit om Touré thuis te laten voor het uitduel met Steaua Boekarest in de play-offs van de Champions League.

Touré is met doelman Joe Hart tot nu toe de dupe van de komst van Guardiola naar City. Willy Caballero kreeg zaterdag tegen Sunderland (2-1) de voorkeur boven Hart, die de afgelopen negen seizoenen eerste doelman was bij The Citizens.

City is de torenhoge favoriet voor de dubbele confrontatie met de nummer twee van Roemenië. Guardiola laat echter niets aan het toeval over. 'Ik heb veel wedstrijden van Steaua bekeken en ben onder de indruk van hun spel', zei hij. 'Wij gaan proberen doelpunten te maken. Mijn spelers moeten ervan doordrongen zijn hoe belangrijk het is om deel te nemen aan de Champions League. Het is een mooi toernooi dat we willen winnen.'

Attractief voetbal is voor Guardiola de sleutel naar succes. 'Mijn eerste doel is dat we mooi en vermakelijk voetbal spelen voor onze fans. Ik wil dat zij naar het stadion komen omdat ze denken: wow, City speelt echt mooi voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.