Guardiola laat Touré uit CL-selectie Manchester City

Reacties

Pep Guardiola heeft Yaya Touré niet nodig in de Champions League. De manager van Manchester City heeft de Ivoriaanse middenvelder buiten zijn selectie gelaten voor de groepsfase van het miljoenenbal.

Guardiola laat Touré uit CL-selectie Manchester City

Touré speelde in de return van de play-offs tegen Steaua Boekarest nog negentig minuten mee, nadat City een week eerder in Roemenië al met 5-0 had gewonnen. In de Premier League waren het 33-jarige krachtmens tot nu geen minuten gegund.

Guardiola liet in augustus al doorschemeren dat Touré niet in zijn plannen voorkomt. 'Hij traint goed, maar ik ben niet van plan om gebruik van hem te maken. Dan heb ik liever dat hij in Manchester blijft', zei de Spaanse coach voorafgaand aan het heenduel met Steaua.

Yaya Touré vertrok bij Barcelona nadat hij in het seizoen 2009/10 zijn basisplaats verloor onder Pep Guardiola.
Yaya Touré vertrok bij Barcelona nadat hij in het seizoen 2009/10 zijn basisplaats verloor onder Pep Guardiola.

Het is voor Touré een herhaling van zetten. In 2010 verliet de 97-voudig international van Ivoorkust Barcelona, omdat Guardiola daar de voorkeur gaf aan Sergio Busquets. In Manchester groeide hij uit tot dragende speler, totdat Guardiola deze zomer neerstreek in het Etihad Stadium.

Ondanks aanhoudende interesse van Internazionale en lucratieve aanbiedingen uit China koos Touré er echter voor zijn nog een jaar doorlopende contract uit te dienen bij City. Omdat hij hoopte Guardiola toch te overtuigen. En wellicht ook omdat hij wekelijks 280 duizend euro opstrijkt.

Daarmee is hij de enige, want Samir Nasri, Eliaquim Mangala en Joe Hart vertrokken stuk voor stuk bij City toen duidelijk werd dat Guardiola hen niet nodig had. Voor Touré zit er niets anders op de CL-duels van City met Barcelona, Celtic en Borussia Mönchengladbach vanuit zijn luie stoel te bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.