Guardiola laat Robben buiten selectie tegen Juve

Reacties

Arjen Robben komt woensdagavond definitief niet in actie namens Bayern München in de achtste finale van de Champions League tegen Juventus. De 32-jarige aanvaller ontbreekt wegens een verkoudheid en een bovenbeenblessure.

Guardiola laat Robben buiten selectie tegen Juve

In de uitwedstrijd, waarin de club uit Turijn terugkwam van een 0-2 achterstand en zichzelf nog een goede uitgangspositie verschafte met een 2-2 gelijkspel, was de aanvoerder van het Nederlands elftal nog trefzeker, met zijn zevende doelpunt van dit seizoen.

De afwezigheid van Robben liet zich dinsdag al aankondigen, toen de 88-voudig international binnen bleef terwijl de selectie van trainer Pep Guardiola buiten op het veld de laatste training afwerkte. De Nederlander, die naast een verkoudheid volgens sportdirecteur Matthias Sammer ook met spierblessure in zijn bovenbeen kampt, zal er komend weekend tegen 1. FC Köln ook nog niet bij zijn. Of de oefeninterlands van Oranje tegen Frankrijk en Engeland in gevaar komen, is nog onduidelijk.

Guardiola moet behalve de vlugge linkspoot ook de langdurig geblesseerde verdedigers Jérôme Boateng en Holger Badstuber missen tegen de Italianen. De spoeling bij Juventus is nog veel dunner. De kampioen van Italië zag dinsdag clubtopscorer Paulo Dybala, spelbepaler Claudio Marchisio en defensieleider Giorgio Chiellini afhaken voor de kraker tegen Bayern. Bovendien is het twijfelachtig of trainer Massimiliano Allegri een beroep kan doen op voormalig Bayern-spits Mario Mandzukic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.