Bayern-machine draait ook zonder Robben op volle toeren

Werder Bremen heeft zaterdag de kracht ondervonden van Bayern München, dat ook zonder enkele vaste waardes een zorgeloze avond met hoogtepunten kende (5-0).

Mario Götze was gekscherend al de warmloop-kampioen genoemd. Want de Duitse international was al vijf weken hersteld van een hamstringblessure, maar het bleef voor hem bij warmlopen zonder invallen. Voor het duel met Werder Bremen had trainer Pep Guardiola een verrassing in petto voor Götze: een basisplaats.

Zijn eerste minuten sinds oktober 2015 dankte Götze ook aan de rust die Guardiola zijn sterren gunde met het oog op de return tegen Juventus in de Champions League. Douglas Costa en Robert Lewandowski begonnen op de bank, terwijl Arjen Robben zelfs helemaal buiten de wedstrijdselectie werd gelaten.

Maar ook met Götze als diepe spits draaide Bayern als vanouds. De opgetrokken muur van Werder was niet bestand tegen de Beierse aanvalsmachine. In de eerste helft was Kingsley Coman dé man. Twee keer stond hij met een fraaie individuele actie aan de basis van een Bayern-goal. Thiago Alcântara en Thomas Müller waren het die profiteerden door te scoren.

Mario Götze vierde zijn rentree bij Bayern München.

In de tweede helft kon Bayern zonder problemen gas terugnemen. Götze, die in zijn 150ste Bundesliga-wedstrijd kort na rust werd gewisseld, kon vanaf de kant zien hoe Werder niet anders kon dan toekijken. Keeper Felix Wiedwald hield de schade nog beperkt, maar ook hij een grote nederlaag niet voorkomen.

Na ruim een uur moest hij voor de derde keer buigen. Wiedwald pareerde nog wel de volley van Franck Ribéry, die van buiten het strafschopgebied vol uithaalde na een corner van Thiago. In de rebound ramde Müller de bal er alsnog in.

In de 86ste minuut bewees Lewandowski zijn kracht als goalgetter door na een fout van Alejandro Galvez als invaller ook zijn doelpuntje mee te pikken. In de laatste minuut onderstreepte Thiago, weer op aangeven van Coman, de krachtsverhoudingen tussen de koploper in de Bundesliga en de degradatiekandidaat (5-0).

Door de zege heeft Bayern de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund op acht punten gebracht, al komt de concurrent zondag nog in actie. Werder zakte door het verlies naar de vijftiende plaats.