Guardiola: 'Hongerige Robben fundamenteel voor Bayern'

Reacties

In de honderdste editie van de Nord-Süd-klassieker tegen Hamburger SV moet Bayern München bewijzen dat het weer de onklopbare ploeg kan zijn die het in 2014 was. Trainer Pep Guardiola heeft zijn hoop gevestigd op Arjen Robben en heeft dankzij de naderende terugkeer van Franck Ribéry weer meer aanvallende opties.

Guardiola: 'Hongerige Robben fundamenteel voor Bayern'

Bayern pakte tot dusverre vier van de negen te halen punten in 2015. Door te verliezen van nummer twee VfL Wolfsburg (1-4) en gelijk te spelen tegen Schalke 04 (1-1) kwam Der Rekordmeister weer met beide benen terug op aarde. 'We hebben acht punten voorsprong, maar als we zo spelen als tijdens de eerste drie wedstrijden, komen we in de problemen in de Bundesliga en zijn we kansloos in de Champions League', vertelde Guardiola tijdens het perspraatje.

De rentree van Ribéry zal Guardiola ongetwijfeld hoopvol stemmen. De Fransman heeft volgens zijn Spaanse trainer goed getraind en kan zijn eerste officiële minuten van 2015 maken. Daardoor neemt de concurrentie om de aanvallende posities toe. Met Mario Götze, Robert Lewandowski, Thomas Müller en Robben, in 2015 twee keer trefzeker, heeft Guardiola vijf potentiële basiskrachten voor maar drie of vier posities.

Ondanks die offensieve luxe sprankelt Bayern in 2015 nog niet. Guardiola vindt dat zijn spelers een voorbeeld moeten nemen aan Robben, die in tegenstelling tot zijn concurrenten sowieso kan rekenen op een basisplaats, getuige de lovende woorden van Guardiola. 'In het strafschopgebied maakt hij met zijn honger naar doelpunten het verschil. Hij is momenteel van fundamenteel belang voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.