Guardiola: 'Alaba en Robben maakten het verschil'

Reacties

Pep Guardiola dankt de 2-0 overwinning op VfB Stuttgart aan het optreden van David Alaba en Arjen Robben. Volgens de trainer van Bayern München waren zij de sleutel tot succes.

Guardiola: 'Alaba en Robben maakten het verschil'

'Het was zeker geen grootse wedstrijd, de kwaliteiten van Robben en Alaba gaven vandaag de doorslag', aldus Guardiola op de clubwebsite. Robben zette Bayern op het juiste spoor door de bal in de bovenhoek te knallen tegen de ploeg van trainer Huub Stevens, terwijl Alaba de eindstand bepaalde uit een vrije trap.

Ook Robben sprak van een moeizame wedstrijd, al had dat ook te maken met het strijdplan van Stevens. 'Stuttgart verdedigde met man en macht, waardoor het erg lastig was om erdoorheen te komen. Daarom was die goal vlak voor de rust ook zo belangrijk', zegt Robben. 'Daarna werd het wel wat eenvoudiger. Gelukkig hebben we weer drie punten gewonnen, dat was namelijk alweer een tijdje geleden.'

Der Rekordmeister begon het nieuwe jaar met een 4-1 afstraffing tegen achtervolger VfL Wolfsburg, terwijl het duel met Schalke 04 (1-1) een week later slechts een punt opleverde. Bayern München is na twintig speelronden koploper met 49 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.