Robben breekt ban voor Bayern tegen Stevens, Dost scoort

Bayern München heeft de eerste competitiezege van 2015 geboekt. Arjen Robben vertolkte een hoofdrol tegen het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens: 0-2. Bas Dost scoorde opnieuw voor VfL Wolfsburg, dat eenvoudig van 1899 Hoffenheim won: 3-0.

VfB Stuttgart – Bayern München 0-2
Arjen Robben heeft de overwinning van Bayern München op VfB Stuttgart ingeleid met de openingstreffer. De ploeg van trainer Huub Stevens is door het verlies de nieuwe hekkensluiter in de Bundesliga.

Koploper Bayern hervatte een week geleden de competitie met een verrassende 4-1 nederlaag tegen VfL Wolfsburg. De thuiswedstrijd tegen Schalke 04 leverde dinsdag opnieuw geen zege op (1-1), al was dat voor Bayern, dat sinds de zeventiende minuut met tien man speelde, een stuk minder zorgwekkend.

Toch was tegen laagvlieger Stuttgart een zege nodig om een mogelijke crisis in de kiem te smoren. Robben zette zijn ploeg vlak voor rust op het juiste spoor door de bal in de bovenhoek te knallen. Toen direct na de hervatting David Alaba op een fraaie wijze met een vrije trap de 0-2 maakte, was de zege voor Bayern een feit.

VfL Wolfsburg – 1899 Hoffenheim 3-0
Bas Dost heeft opnieuw zijn waarde voor VfL Wolfsburg bewezen. De Nederlandse spits zette namelijk zijn ploeg al in de derde minuut op voorsprong, op aangeven van aankoop André Schürrle. De Duitse vleugelspeler leidde in de 28ste minuut ook de tweede treffer van Wolfsburg in. Schürrle schoot op de lat en daarna kopte Kevin De Bruyne wel raak.

Bas Dost wordt bejubeld door André Schürrle na zijn openingstreffer.

Op aangeven van Dost bepaalde De Bruyne de eindstand in de slotfase op 0-3. Nummer twee Wolfsburg blijft daardoor in het spoor van koploper Bayern, dat een voorsprong van acht punten heeft.