Van der Vaart: 'Moeten hopen op slechte dag Robben'

Reacties

Voor Rafael van der Vaart is het afstoppen van 'machine' Arjen Robben cruciaal, wil Hamburger SV zaterdag met een positief resultaat terugkeren uit München.

Van der Vaart: 'Moeten hopen op slechte dag Robben'

De honderdste Nord-Süd-klassieker tussen Bayern en HSV biedt Van der Vaart de gelegenheid oude bekende Arjen Robben in de Bundesliga de hand te schudden. De middenvelder weet dat zijn collega-international het grote gevaar is van de Beierse formatie.

'Hij hoort voor mij bij de vijf beste spelers ter wereld. We moeten hopen op een slechte dag van Arjen', zei Van der Vaart in Duitse media in de aanloop naar de Bundesliga-klassieker, die door de teloorgang van HSV aan status heeft verloren.

'Arjen is als een machine. Hij heeft ook een zware tijd gehad na zijn gemiste strafschop tegen Borussia Dortmund (in onderling competitieduel van 2012. Later deed hij dat ook nog in de Champions League-finale tegen Chelsea, red). Maar hij is mentaal zeer sterk. Het is een verdomd zware opgave om hem af te stoppen.'

Onzeker
Van der Vaart heeft met HSV nog weinig successen kunnen boeken in München. Alleen in februari 2008 had hij reden tot enige vrolijkheid, met een 1-1 gelijkspel in de Beierse stad. Maar of hij een nieuw succes kan boeken is onzeker, omdat het de vraag is of hij zaterdag wel vanaf de aftrap van de partij is.

Dinsdag, op zijn 32ste verjaardag, had trainer Joe Zinnbauer de middenvelder aanvankelijk ingedeeld bij de reserves. Gaandeweg de training werd de international weer toegevoegd aan de mogelijke basisformatie voor zaterdag. Maar Zinnbauer wilde donderdag niet uitweiden over de rol voor Van der Vaart tegen Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.