Groningen zet Go Ahead met één been in de Jupiler League

Reacties

Go Ahead Eagles is zo goed als gedegradeerd uit de Eredivisie. De ploeg uit Deventer verloor zaterdag van FC Groningen: 2-3. De achterstand op nummer zeventien NEC bedraagt vijf punten met nog twee duels te gaan.

Groningen zet Go Ahead met één been in de Jupiler League

Met nog drie duels te gaan en een achterstand van vijf punten op de concurrentie was het duel met Groningen zo'n beetje de laatste strohalm voor Go Ahead. De ploeg van trainer Robert Maaskant kreeg goede kansen op de 1-0 via onder anderen Sam Hendriks en Elvis Manu. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Mimoun Mahi, die minuten eerder nog de paal raakte, rondde koeltjes af na een mooie voorzet van Ruben Jenssen: 0-1.

Go Ahead moest na rust scoren om nog een beetje kans te maken. Nadat Jesper Drost een grote kans op 0-2 miste, nam de thuisploeg de controle over. In de afwerking waren de Deventenaren echter te gehaast. Zo schoot Joey Suk naast en belandde een poging van afstand van Darren Maatsen in de tribune. Aan de andere kant redde doelman Theo Zwarthoed knap op een pegel van Juninho Bacuna.

Go Ahead Eagles-trainer Robert Maaskant kijkt toe.
Go Ahead Eagles-trainer Robert Maaskant kijkt toe.

Dankzij Hendriks mocht Go Ahead toch weer hopen. Na goed combinatiespel gaf Manu de bal precies op tijd aan de spits, die met een bekeken schuiver doelman Sergio Padt te slim af was en in de korte hoek raak schoot: 1-1. De fans uit Deventer gingen er nog even extra achter staan, maar de treffer viel aan de andere kant. Na een fraaie pass van Bacuna scoorde Drost: 1-2.

Daarmee leek het gedaan voor Go Ahead. Leek, want de thuisploeg kwam nog een keer langszij. Invaller Maatsen schoot raak uit een voorzet van Sébastien Locigno. Go Ahead ging voor een slotoffensief en nam veel risico. Daar profiteerde Groningen in de extra tijd van. Uit de counter omspeelde Mahi Zwarthoed en bezorgde hij Groningen de late zege: 2-3.

Go Ahead staat met nog twee duels te gaan onderaan met 23 punten. NEC heeft er vijf meer, net als Sparta Rotterdam, dat zondag nog in actie komt tegen ADO Den Haag. Go Ahead speelt op de laatste speeldag thuis tegen Sparta, maar gaat over twee weken eerst op bezoek bij Ajax. Groningen mag nog hopen op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Heracles Almelo heeft één punt meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.