Groep F: Griekenland vrijwel kansloos voor EK-deelname

Reacties

Griekenland kwam op bezoek bij Hongarije wederom niet tot winnen. Daardoor is de kans dat het land volgend jaar actief is op het EK extreem klein.

Groep F: Griekenland vrijwel kansloos voor EK-deelname

Hongarije – Griekenland 0-0
Het ziet er naar uit dat Griekenland, de Europees kampioen van 2004, volgend jaar niet deelneemt aan het EK. Het land blijft laatste in Groep F na een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Hongarije, dat in de slotfase de beste kansen kreeg.

Griekenland, waar de Uruguayaan Sergio Markarián debuteerde als bondscoach, blijft door de remise laatste in Groep F. Het heeft pas twee punten na vijf wedstrijden en staat daardoor zelfs onder de Faeröer. Hongarije blijft derde en heeft acht punten. Roemenië (dertien) en Noord-Ierland (twaalf) staan redelijk onbedreigd eerste en tweede.

Roemenië - Faeröer 1-0
Door de zege op Faeröer blijft Roemenië koploper in Groep F van de EK-kwalificatie, maar de schoonheidsprijs verdiende de triomf op de voetbaldreumes allerminst. Claudiu Keseru opende in de 21ste minuut de score voor Roemenië, dat nadien naliet verder afstand te nemen en daardoor lang in spanning bleef.

Toch trok Roemenië de zege over de streep. Het gaat met dertien punten uit vijf wedstrijden aan kop in Groep F. Faeröer maakt alleen in theorie nog kans op deelname aan het EK. De eilandengroep staat vijfde met drie punten, één punt boven de opvallende hekkensluiter Griekenland.

Noord-Ierland - Finland 2-1
De eerste EK-deelname ooit is dichtbij voor Noord-Ierland na een knappe zege op Finland, waar Niklas Moisander (Ajax) in de basis stond. Kyle Lafferty (op de foto met Moisander) opende in de 33ste minuut de score en maakte vijf minuten later de 2-0. Van die achterstand knokte Finland zich niet meer terug, al tekende Berat Sadik vlak voor tijd nog voor de 2-1.

Met twaalf punten uit vijf duels staat Noord-Ierland tweede in Groep F, een plek die recht geeft op deelname aan het EK. Finland blijft vierde en heeft pas vier punten. De derde plaats is het hoogste waar de Finnen op mogen hopen. Die is op dit moment in handen van Hongarije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.