Groep F: Finse zege ondanks fout Moisander, Roemenië wint

Reacties

Finland boekte een zwaarbevochten overwinning op bezoek op Faëroer. In dezelfde groep maakte Roemenië vanaf de penaltystip het verschil tegen Griekenland.

Groep F: Finse zege ondanks fout Moisander, Roemenië wint

Faeröer - Finland 1-3
Finland kwam met de schrik vrij op bezoek op Faeröer, dat lang uitzicht had op een stunt na een blunder van Niklas Moisander.

Voor Finland dreigde een enorme afgang na een fout van Moisander in de 41ste minuut. Hij plaatste de bal op de rand van de zestien zomaar in de voeten van Christian Holst, die in één keer uithaalde en doel trof. Acht minuten na de pauze kwamen de Finnen, waar Niki Maenpää (VVV-Venlo) ook meedeed, langszij via Riku Riski.

Kort erna kwam het gastland bijna op voorsprong door een eigen doelpunt van Kari Arkivuo, maar de ex-speler van Go Ahead Eagles zag zijn bizarre inzet op de lat stranden. Tien minuten voor het einde greep Finland daardoor de leiding. Weer was Riski de gevierde man. Roman Eremenko zorgde even later voor de beslissing met een vlammend schot vanaf twintig meter.

Griekenland - Roemenië 0-1
Roemenië kwam in Pireaus al na tien minuten op voorsprong. Arbiter Mike Clattenburg wees naar de stip na een overtreding van José Holebas op Alexandru Chipciu en Ciprian Marica benutte de daaropvolgende strafschop. Fans om het Roemeense doelpunt toe te juichen waren er niet, want het duel vond achter gesloten deuren plaats vanwege een maatregel van de UEFA. Tijdens de WK-playoff tussen Griekenland en Roemenië van afgelopen voorjaar misdroegen de Griekse fans zich flink.

De vroege goal van Marica kwam Griekenland niet te boven, ook niet na een rode kaart van de doelpuntenmaker acht minuten na de pauze. Het betekent dat Roemenië zich revancheert voor de nederlaag in de play-offs van eerder dit jaar.

Eerdere uitslag
Hongarije - Noord-Ierland 1-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.