Groep C: City dendert na rust over Barça heen

Reacties

Manchester City heeft dinsdagavond in eigen huis revanche genomen voor de 4-0 nederlaag van twee weken terug bij Barcelona. De ploeg van Pep Guardiola doet daarmee goede zaken in Groep C van de Champions League. Borussia Mönchengladbach gaf een zege in eigen huis tegen Celtic immers weg.

Groep C: City dendert na rust over Barça heen

Manchester City - Barcelona 3-1
In Manchester kregen de fans een heerlijk duel voorgeschoteld. In een razend tempo deden beide ploegen elkaar pijn. In de beginfase riep het hele Engelse kamp om een strafschop toen Samuel Umtiti Raheem Sterling naar de grond leek te werken, maar arbiter Viktor Kassai was niet te vermurwen. Hij gaf de City-aanvaller zelfs een gele kaart voor een schwalbe.

Messi
Na die beginfase kwam Barcelona beter en beter in de wedstrijd. In de 21ste minuut kwamen de Catalanen op voorsprong en die goal toonde de diversiteit van de formatie van trainer Luis Enrique. Het was nu eens niet een combinatie over vele schijven, maar een razendsnel uitgevoerde counter waarmee Barcelona doel trof. Na een aanval van City pikte Lionel Messi de bal op, stuurde hij Neymar weg en bracht de Braziliaan zijn Argentijnse ploeggenoot in stelling. De afronding was even doeltreffend als beheerst: 0-1. Voor Messi was het alweer zijn zevende Champions League-treffer dit seizoen in pas drie wedstrijden, waarmee hij al vaker scoorde dan in de vorige editie van het miljoenenbal.

Lionel Messi scoorde al zeven keer in drie Champions League-duels.
Lionel Messi scoorde al zeven keer in drie Champions League-duels.

De goal leidde tot een periode waarin City even de kluts kwijt was en Guardiola, ooit de ene prijs na de andere pakkend met tiqi taqa-machine Barcelona, met zijn eigen middelen bestreden werd. City waande zich even in een grote rondo en mocht niet klagen dat het bij 0-1 bleef. De 1-1 van Ilkay Gündogan, zaterdag nog twee keer trefzeker tegen West Bromwich Albion, kwam daarom uit de lucht vallen. Na een blunder van Sergi Roberto, hij leverde bij de opbouw de bal zomaar bij Sergio Agüero in, profiteerde de Duitse middenvelder. Hij was op zijn beurt weer aangespeeld door Sterling, waardoor ook City toonde na een balverovering razendsnel te kunnen schakelen.

De gelijkmaker bood City de hoop op een goed resultaat en was tevens aanleiding om een tandje bij te schakelen. Voor rust leidde een aanval via Fernandinho en Agüero al bijna tot de 2-1, maar kwam de Argentijn net tekort.

De Bruyne
Na rust was een zeldzaam spelbeeld te aanschouwen. Het energieke City denderde over Barcelona heen. In de 51ste minuut vertaalde Kevin De Bruyne de aanvalslust met een fraaie vrije trap in de 2-1 en daarna kreeg de Belg nog enkele mogelijkheden om de marge naar twee goals verschil te tillen. Tussendoor raakte André Gomes namens Barcelona nog de lat.

Ilkay Gündogan was in de laatste twee duels van Manchester City vier keer trefzeker.
Ilkay Gündogan was in de laatste twee duels van Manchester City vier keer trefzeker.

Het was uiteindelijk Gündogan die de beslissing forceerde. Met een soepel steekballetje stuurde De Bruyne Jesus Navas weg. Met het nodige fortuin en ogenschijnlijk via de arm van Agüero bleef de bal liggen voor Gündogan, die zijn vierde goal in zijn laatste twee duels liet aantekenen. Het spektakelstuk bleef uiteindelijk bij 3-1 waardoor Manchester City Barcelona de eerste verliespunten in deze poule bezorgde en tot op twee punten van de Catalanen kwam.

Borussia Mönchengladbach - Celtic 1-1
Lang leek Gladbach Manchester City in het vizier te houden door af te stevenen op wederom een zege op Celtic. Twee weken terug werd er met 0-2 gewonnen door de Duitsers in Schotland, mede door een goal van Lars Stindl. Na een letterlijk waarschuwingsschot, Scott Sinclair zag zijn inzet via de paal uit de goal blijven, was de middenvelder wederom trefzeker. Na fraai voorbereidend werk van Thorgan Hazard rondde hij beheerst af: 1-0.

In de tweede helft gaf Gladbach die voorsprong weg. Een overtreding van Julian Korb op Moussa Dembélé leidde tot een rode kaart en een penalty, die het pareltje van Celtic zelf benutte. Bij 1-1 bleef het, waardoor Celtic (met Dorus de Vries als bankzitter) uitzicht houdt op Europese overwintering. Het gat met Gladbach, dat nu vier punten heeft, blijft immers twee punten. Gladbach mag nog hopen op een vervolg in de Champions League. Op 23 november staat het voor de Duitsers cruciale thuisduel met City op het programma. Barcelona is dan te gast in Glasgow.

Stand Groep C
Barcelona 4-9 (+10)
Manchester City 4-7 (+2)
Borussia Mönchengladbach 4-4 (-3)
Celtic 4-2 (-9)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.