Luis Enrique verwacht nog veel meer van Pep bij City

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique dicht Manchester City met Pep Guardiola aan het roer een fraaie toekomst toe. De coach van de Catalaanse grootmacht vertelde dat in aanloop naar een van de meest in het oog springende affiches van dinsdag.

Luis Enrique verwacht nog veel meer van Pep bij City

De Engelse koploper ontvangt dan de koploper van Groep C in eigen huis. De Catalaanse grootmacht won alle drie de groepsduels in de Champions League tot nu toe, waaronder het duel van twee weken terug met The Citizens. De ploeg van Guardiola ging bij zijn terugkeer in Camp Nou met liefst 4-0 onderuit.

Die verliespartij maakte deel uit van een reeks van zes officiële duels zonder zege; een negatief unicum voor de voormalige succescoach van Barcelona en Bayern München. Met de 4-0 winstpartij bij West Bromwich Albion werd die serie zaterdag pas een halt toegeroepen.

Toch vindt Luis Enrique de commotie overdreven. 'Het City van Pep is een ploeg die heel veel verschillende elementen beheerst', doelde hij op de variatie in tactieken die Guardiola in petto heeft. 'Ze hebben simpelweg veel kwaliteit in de ploeg. Ik hou van zijn filosofie, in drie maanden heeft Pep echt al indruk gemaakt daar. City gaat een heel mooie, en vooral attractieve, toekomst tegemoet. Zeker als de spelers zijn ideeën nog beter gaan begrijpen.'

Dé man om in de gaten te houden bij City is Sergio Agüero, die zaterdag met twee goals en een assist bij vlagen ongrijpbaar was. 'Maar we praten niet te veel over hem', stelde Luis Enrique zelfbewust. 'Natuurlijk scoort hij gemakkelijk, maar wij gaan van onze eigen kracht uit. Onze aanpak verandert dus niet.'

Finale
Guardiola beseft op zijn beurt dat het treffen van morgen cruciaal is voor City, dat met vier punten maar een punt boven Borussia Mönchengladbach staat. Celtic staat drie punten onder de Engelsen. 'Daarom is dit voor ons een finale, voor Barcelona niet. Wij hebben punten laten liggen in Glasgow en moeten die nu ergens terughalen. We moeten perfect zijn om van Barcelona te winnen', zo besloot Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.