Nachtmerrie Guardiola ten einde dankzij Agüero

Manchester City heeft voor het eerst sinds 24 september weer een wedstrijd gewonnen. West Bromwich Albion werd het slachtoffer van de scoringsdrift van Sergio Agüero en Ikay Gündogan: 0-4. Dankzij de zege is City weer koploper in de Premier League.

Agüero was de man voor wie Pep Guardiola anderhalve week geleden geen plaats had in zijn basiselftal in de Champions League-kraker tegen Barcelona. The Citizens kregen met 4-0 klop en wisten vervolgens met de Argentijn in de ploeg ook niet te winnen van Southampton en Manchester United, waardoor Guardiola voor het eerst in zijn trainersloopbaan zes achtereenvolgende duels niet won. Uitgerekend Agüero wees City zaterdagmiddag de weg naar de bevrijdende zege.

In de negentiende minuut was het voor de spits al raak op The Hawthorns. Na een feilloze steekpass van Gündogan rondde Agüero klinisch af met een laag en hard schot door de benen van doelman Ben Foster. Laatstgenoemde moest even later wederom zijn meerdere erkennen in de Argentijn. Agüero kreeg de bal wat gelukkig in zijn bezit, maakte vervolgens ruimte voor een schot en knalde de bal zonder aarzeling in de kruising.

West Brom zag de bal vervolgens van voet naar voet gaan. Het spel speelde zich voornamelijk op een veilige afstand van het doel van City-keeper Claudio Bravo af. City had bij een 0-2 stand nog één treffer nodig om de koppositie over te nemen van Arsenal, dat eerder deze zaterdag van Sunderland won. Dat doelpunt kwam er via Gündogan, die in de 79ste minuut met een intikker scoorde op aangeven van Agüero. De Duitser pikte elf minuten na zijn tweede Premier League-goal ook nog zijn tweede treffer van de middag mee en bepaalde de eindstand zo op 0-4.

Door de nederlaag tegen City en de resultaten elders zakt West Brom naar plek vijftien. City is met 23 punten uit tien wedstrijden de lijstaanvoerder en kan Liverpool, dat om 18.30 uur tegen Crystal Palace speelt, op punten langszij zien komen.