Groep C: Agüero leidt City langs Gladbach met hattrick

Reacties

In navolging van Barcelona is ook Manchester City uitstekend begonnen aan de poulefase van de Champions League: 4-0. De ploeg van manager Pep Guardiola won de wegens hevige regenval uitgestelde thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. City gaat daardoor samen met Barça aan de leiding in Groep C.

Groep C: Agüero leidt City langs Gladbach met hattrick

Sergio Aguëro toonde tegen Gladbach nog maar eens aan dat zijn gemis in de Premier League door zijn schorsing zich laat voelen. De Argentijn, die ook de komende twee competitieduels met AFC Bournemouth en Swansea City nog mist, voerde zijn productie onder het bewind van Guardiola al in de eerste helft op naar acht goals in vijf optredens.

Na acht minuten was het meteen raak. Aleksandar Kolarov bereikte Agüero met een lage voorzet. De 28-jarige spits kwam bij de eerste paal net even sneller bij de bal dan zijn mandekker Andreas Christensen en opende van dichtbij de score. Twintig minuten later was doelman Yann Sommer weer kansloos, toen Agüero hem uit een door Björn Kuipers toegekende strafschop de verkeerde hoek instuurde.

Manager Pep Guardiola kon niet anders dan tevreden zijn over het debuut van Ilkay Gündogan.
Manager Pep Guardiola kon niet anders dan tevreden zijn over het debuut van Ilkay Gündogan.

De clubtopscorer van City had dat buitenkansje te danken aan Ilkay Gündogan. De Duitse spelmaker kende een prima debuut voor de ploeg van Guardiola. Sommer hield hem na twaalf minuten wel van scoren af, maar in de 28ste minuut versierde de van Borussia Dortmund afkomstige middenvelder dus de penalty die ervoor zorgde dat The Citizens met een veilige marge gingen rusten.

Guardiola kende zo een probleemloos CL-debuut tegen de club die hem in zijn tijd bij Bayern München twee keer had verslagen. Lars Stindl dwong Claudio Bravo vlak voor rust tot een katachtige redding, maar toch hing vooral een derde goal van City in de lucht. Die kwam er in de 76ste minuut. Agüero maakte net als in de play-offs tegen Steaua Boekarest (0-5) een hattrick. Kelechi Iheanacho knalde nog de 4-0 tegen de touwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.