Gündogan kan debuteren voor City tegen Mönchengladbach

Reacties

Ilkay Gündogan kan woensdagavond dan eindelijk zijn officiële debuut maken voor Manchester City, dat het in de groepsfase van de Champions League in een inhaalduel opneemt tegen Borussia Mönchengladbach. Vanwege hevige regenval werd die confrontatie dinsdag afgelast en verplaatst naar een dag later.

Gündogan kan debuteren voor City tegen Mönchengladbach

Gündogan kwam deze zomer over van Borussia Dortmund, maar door een knieblessure was hij sinds mei niet inzetbaar. 'Elke dag en iedere week gaat het beter en beter', stelt City-manager Pep Guardiola, die vanavond tegen Mönchengladbach ook weer de beschikking heeft over Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller is voor drie duels geschorst in de Premier League, maar kan in Europees verband gewoon spelen.

Tegen de aanstaande tegenstander kan Guardiola overigens weinig goede cijfers overleggen. Als coach van Bayern München verloor hij slechts negen duels in de Bundesliga, waarvan er twee keer tegen Mönchengladbach. Bij Bayern lukte het hem bovendien in drie seizoenen niet om de Champions League te winnen.

'Om eerlijk te zijn moet ik echt wel een hele goede coach zijn om de Champions League te winnen dit seizoen', zegt de City-manager tegen de BBC. 'Ik zal het proberen. Als ze denken dat ik heb gefaald in München omdat ik het toernooi niet heb gewonnen, dan accepteer ik dat. Ik probeer gewoon dingen te analyseren om uiteindelijk tot een verbetering te komen, omdat je het altijd beter kan doen. We hebben bij Bayern goede, maar ook slechte dingen gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.