Wie kan zich dinsdag al plaatsen voor de tweede CL-ronde?

Reacties

In theorie kunnen elf van de zestien deelnemers aan de knock-outfase van de Champions League woensdagavond bekend zijn. En dat na pas vier speelrondes. De eerste 'overwinteraars' in het miljardenbal melden zich waarschijnlijk dinsdag al.

Wie kan zich dinsdag al plaatsen voor de tweede CL-ronde?

Een overzicht van de situatie in de groepen A tot en met D. Woensdag valt mogelijk een Vorentscheidung in de andere poules.

Groep A
Arsenal en Paris Saint-Germain voeren een waar schrikbewind. Als The Gunners dinsdag afrekenen met Ludogorets en Paris Saint-Germain zich de meerdere toont van FC Basel, zijn de Engelse en Franse topclub al zeker van een plek bij de laatste zestien. In dat scenario resteert de strijd om de eerste plaats - en de derde plek voor het Europa League-ticket. Arsenal is er veel aan gelegen de koppositie te bemachtigen, want dat vergroot de kans op een aantrekkelijke loting. De afgelopen jaren ging het voor de Londenaren in de achtste finale steeds mis tegen een zwaargewicht.

Programma:
Ludogorets-Arsenal (20.45 uur)
FC Basel-Paris Saint-Germain (20.45 uur)

Stand Poule A
Arsenal 3-7 (+8)
Paris Saint-Germain 3-7 (+5)
FC Basel 3-1 (-5)
Ludogorets 3-1 (-8)

Groep B
Het was een casus waarop studenten wiskunde hadden kunnen promoveren. Napoli kon zich twee weken geleden na drie speelrondes al scharen onder de laatste zestien, hetgeen een Champions League-primeur zou zijn geweest. De snode Napolitaanse plannen vielen in duigen door een 2-3 zege van Besiktas in Napels. De Italiaanse club staat er evenwel nog altijd uitstekend voor. Het tweede matchpoint wordt benut als Besiktas deze keer wel wordt verslagen én als Benfica en Dinamo Kiev in de andere wedstrijd gelijkspelen. Opgelet: Besiktas-Napoli begint al om 18.45 uur.

Programma:
Besiktas-Napoli (18.45 uur)
Benfica-Dinamo Kiev (20.45 uur)

Stand Groep B
Napoli 3-6 (+2)
Besiktas 3-5 (+1)
Benfica 3-4 (+0)
Dinamo Kiev 3-1 (-3)

Groep C
Barcelona heeft bij een gelijkspel tegen Manchester City het plaatsbewijs voor de laatste zestien in de knip. Als The Sky Blues óók in eigen huis verliezen van de Catalanen hebben ze mogelijk nog hun handen vol aan Borussia Mönchengladbach in de strijd om de tweede plaats. Overigens kreeg Barcelona het slechts eenmaal voor elkaar zijn eerste vier pouleduels te winnen, onder Louis van Gaal in het seizoen 2002/03.

Programma:
Manchester City-Barcelona (20.45 uur)
Borussia Mönchengladbach-Celtic (20.45 uur)

Stand Groep C
Barcelona 3-9 (+12)
Manchester City 3-4 (0)
Borussia Mönchengladbach 3-3 (-3)
Celtic 3-1 (-9)

Groep D
De bestuurders van Bayern München en Atlético Madrid kunnen mogelijk dinsdagavond al hun accreditaties voor de knock-outfaseloting regelen. Als respectievelijk PSV en FK Rostov worden verslagen, gaat alle aandacht tijdens de vijfde en zesde speelronde uit naar het gevecht om de groepswinst en dat om het Europa League-ticket. Atlético Madrid heeft aan een remise al voldoende om verder te bekeren, mits PSV niet wint van Bayern.

Programma:
PSV-Bayern München (20.45 uur)
Atlético Madrid-FK Rostov (20.45 uur)

Stand Groep D
Club Punten
Atlético Madrid 3-9 (+3)
Bayern München 3-6 (+7)
PSV 3-1 (-4)
FK Rostov 3-1 (-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.