Groep C: Barça recht de rug, spektakel op Celtic Park

Barcelona heeft woensdagavond de leiding genomen in Groep C van de Champions League door uit tegen Borussia Mönchengladbach een achterstand om te buigen in een zege. Manchester City liet op bezoek bij Celtic wel voor het eerst punten liggen in een spectaculair duel.

Borussia Mönchengladbach – Barcelona 1-2
Barcelona had afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd zonder de geblesseerde Lionel Messi geen enkele moeite om van Sporting Gijón te winnen (0-5). Woensdag bleek Gladbach een stuk taaiere tegenstander. Pas in het laatste half uur trok de ploeg van trainer Luis Enrique de wedstrijd naar zich toe door goals van Arda Turan en Gerard Piqué.

De ploeg van trainer André Schubert won dit jaar al tien thuiswedstrijden op rij in de Bundesliga en versloeg in die serie onder meer Bayern München. Ook tegen Barça mocht Gladbach ruiken aan een stunt, nadat balverlies van Sergio Busquets in de 34ste minuut werd afgestraft. Thorgan Hazard rondde een vlijmscherpe counter af: 1-0.

Barcelona moest in de achtervolging nadat Thorgan Hazard zeldzaam balverlies van Sergio Busquets genadeloos had afgestraft.

Doelman Yann Sommer had Neymar en Luis Suárez toen al voor hem zien opduiken en redde na de goal uitstekend op een volley van de Uruguayaanse spits. Toen Neymar invaller Arda met een leep balletje bediende, was de Zwitserse doelman verslagen. De Turkse invaller schoot vanuit een lastige hoek hard en hoog raak: 1-1.

Sommer had aan die treffer geen schuld, maar mocht zich de 1-2 wel aanrekenen. De Zwitserse doelman liet bij een corner een schot van Suárez los. Piqué strafte die fout af. Sommer herstelde zich vervolgens nog wel door een lobje van Arda uit zijn doel te houden, maar Barça gaf de tweede zege in Groep C niet meer uit handen.

Celtic – Manchester City 3-3
Twee weken terug was Celtic in Camp Nou nog met 7-0 gedeclasseerd. De Schotse kampioen liet in de fantastische atmosfeer op het eigen Celtic Park echter zien zich op een goede avond te kunnen meten met de Europese top. Manchester City, eerder nog veel te sterk voor Gladbach (4-0), leed zijn eerste puntenverlies onder leiding van manager Pep Guardiola.

Dat City nog een punt overhield was gezien de droomstart van Celtic al een prestatie. Moussa Dembélé liet The Bhoys al na drie minuten voor het eerst juichen door binnen te tikken, nadat een vrije trap door Tom Rogic voor het doel van Claudio Bravo was gekopt. Fernandinho sloeg negen minuten later bij de eerste kans van City meteen terug, maar Celtic blééf gaan tegen de miljoenenploeg uit Manchester.

Celtic-spits Moussa Dembélé scoorde twee keer tegen Manchester City. De teller van de Franse aanvaller staat dit seizoen al op twaalf goals.

Het elftal van manager Brendan Rodgers maakte het verschil aan klasse goed met een flinke dosis werklust. Kieran Tierney had in de twintigste minuut ook het geluk aan zijn zijde toen zijn schot achter Bravo belandde, omdat Raheem Sterling de bal van richting veranderde. Sterling zette die tegengoal zelf recht door na een prachtige pass van David Silva koelbloedig zijn vijfde officiële treffer van het seizoen te maken.

Meteen na rust moest de koploper van Engeland echter wéér in de achtervolging, toen Dembélé met een omhaal een verdedigende fout van Aleksandar Kolarov afstrafte. Weer City knokte zich terug. Nolito sloeg toe uit de rebound nadat Craig Gordon nog had gered op een schot van Sergio Agüero na een prachtige aanval. Vervolgens moest Celtic nog in de achteruit, maar het hield stand.