Barça zonder Messi naar eclatante zege in Gijón

Ook zonder Lionel Messi, die door een liesblessure drie weken niet in actie kan komen, heeft Barcelona het uitduel met Sporting Gijón eenvoudig gewonnen: 0-5. Sergi Roberto blonk uit bij de bezoekers.

Barça had eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal een overwicht. Al kwamen de Catalanen goed weg na een inschattingsfout van Marc-André ter Stegen. De doelman, concurrent van Jasper Cillessen, maakte in de negentiende minuut hands net buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Carlos del Cerro Grande hield het bij slechts een vrije trap voor de thuisclub.

Tien minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong via Luis Suárez, die koel afrondde op aangeven van Arda Turan. Amper bekomen van dat tegendoelpunt stond het al 0-2 door Rafinha. De middenvelder kopte raak op aangeven van Sergi Roberto (foto) en zorgde daarmee al min of meer voor de beslissing in Estadio El Molinón.

Na rust leek Barça het wel te geloven, maar na de rode kaart voor Lora - twee keer geel - liepen de bezoekers toch nog uit naar een ruime overwinning. Negen minuten voor tijd pikte Neymar zijn doelpunt mee en in de 85ste minuut kopte Arda Turan binnen uit weer een goede voorzet van Sergi Roberto. Het slotakkoord was voor Neymar, die kort voor tijd de eindstand bepaalde op 0-5.

Door de overwinning heeft Barcelona - dat woensdag in de groepsfase van de Champions League op bezoek gaat bij Borussia Mönchengladbach - nu net als Real Madrid dertien punten, maar De Koninklijke heeft een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning op bezoek bij Las Palmas kunnen de hoofdstedelingen weer drie punten uitlopen.