Atlético knokt zich naar punt in kraker bij Barcelona

Barcelona heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid. De ploeg van trainer Luis Enrique speelde in eigen huis gelijk tegen Atlético Madrid (1-1) en zag Lionel Messi en Sergio Busquets geblesseerd uitvallen.

Real speelde eerder op de woensdagavond gelijk tegen Villarreal (1-1) en dus kreeg Barcelona een kans om dichterbij te komen. Dan moest de regerend kampioen echter wel winnen van Atlético. Dat was in Camp Nou de laatste vier keren gelukt en ook in deze editie kwam de thuisploeg op voorsprong. Iván Rakitic maakte in de 41ste minuut de openingstreffer door een voorzet van Andrés Iniesta binnen te knikken (foto).

Atlético-trainer Diego Simeone greep na een uur in door een dubbele wissel toe te passen. De Argentijn bracht Fernando Torres en Ángel Correa in voor Saúl Ñiguez en Kevin Gameiro. Uitgerekend dat duo zorgde een minuut later voor de gelijkmaker. Torres gaf de bal aan Correa, die door de Catalaanse verdediging slalomde en zuiver afrondde.

Barcelona had daarvoor al Busquets en Messi naar de kant moeten halen, beide steunpilaren moesten met een blessure van het veld. In het resterende half uur kregen beide ploegen meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. Onder anderen Jordi Alba en Gerard Piqué waren er dichtbij, maar lieten na hun ploeg de overwinning te bezorgen. Diego Godín testte met een prachtige kopbal Marc-André ter Stegen nog.

Door het gelijkspel blijft het gat tussen Real en Barcelona drie punten, Sevilla staat daar nu tussen op de ranglijst, met twee punten achterstand op de koploper uit Madrid. Atlético bezet nu de vierde plaats.