Ter Stegen blij met huidige rolverdeling Barça-keepers

Reacties

Doelman Marc-André ter Stegen neemt het woensdagavond met Barcelona op tegen Borussia Mönchengladbach, waar hij achttien jaar speelde. De concurrent van Jasper Cillessen zegt blij te zijn dat er een oplossing is gevonden voor de strijd tussen hem en Claudio Bravo.

Ter Stegen blij met huidige rolverdeling Barça-keepers

Ter Stegen moest vorig seizoen nog genoegen nemen met optredens in de Champions League en het Spaanse bekertoernooi. In La Liga was de inmiddels naar Manchester City vertrokken Bravo de eerste keus van trainer Luis Enrique onder de lat.

Met Cillessen is de rolverdeling anders. De Duitser is indien fit basisspeler zowel in de Europese wedstrijden als in de Primera División. 'Gelukkig is er een oplossing gevonden voor zowel mij als Claudio. We wilden allebei spelen, dat was lastig voor onze relatie. Voor hem is de situatie nu ook beter geworden. Ik ben volledig gefocust op Barcelona', legt de goalie uit bij de persconferentie.

De 24-jarige doelman wordt geroemd vanwege zijn rust. Met de bal aan de voet blijft Ter Stegen onder druk veelal ijzig kalm. Het hoort volgens hem bij het spel van een Barcelona-keeper. 'Ik neem graag risico's en dat is ook belangrijk voor ons strijdplan. Geduldig zijn en de rust bewaren, dat is de bedoeling bij Barcelona.'

Luis Enrique verwacht dat Ter Stegen ook woensdagavond regelmatig onder druk gezet zal worden als hij de bal aan zijn voet heeft. 'Mönchengladbach zet vroeg druk en heeft veel snelheid en kwaliteit in het elftal. We kunnen ons geen slap begin veroorloven, want Gladbach doet het met name in eigen huis geweldig', aldus de coach, die de geblesseerde Lionel Messi nog moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.