Sterling boezemt angst in bij oude bekende Rodgers

Reacties

Raheem Sterling is dit seizoen amper af te stoppen, maar als iemand een manier kan vinden dan moet het Celtic-manager Brendan Rodgers zijn. De Noord-Ier is vol lof over de buitenspeler die onder hem zijn grote doorbraak beleefde bij Liverpool.

Sterling boezemt angst in bij oude bekende Rodgers

Rodgers raakte Sterling vorige zomer als Liverpool-manager kwijt aan Manchester City, dat ruim zestig miljoen euro overmaakte om de inmiddels 21-jarige Engelsman binnen te hengelen. De passeeracties en onnavolgbare dribbels waar Sterling in Liverpool patent op had, kwamen in Manchester in zijn debuutjaar minder uit de verf. Dit seizoen lijkt alles anders. Onder Pep Guardiola zoekt Sterling met vertrouwen zijn directe tegenstander weer op. De vier goals en drie assists in het nog prille Premier League-seizoen onderstrepen de uitstekende vorm van de linksbuiten.

Op Celtic Park komt Rodgers zijn pupil van weleer woensdagavond weer tegen, wanneer Manchester City op bezoek komt voor de tweede groepswedstrijd in de Champions League. De manager van de Schotten is blij met de wederopstanding van Sterling. 'Het maakt me trots als ik hem nu bezig zie. Hij is een geweldige jongen om mee te werken. Ik heb hem als speler en als mens zien groeien vanaf zijn zeventiende', aldus Rodgers tijdens zijn persconferentie.

City ging met Guardiola aan het roer nog niet onderuit. Kevin De Bruyne is er tegen Celtic vanwege een blessure niet bij, maar mannen in vorm Sergio Agüero en Sterling boezemen meer dan voldoende angst in. 'Sterling laat zien dat hij met de juiste focus van topklasse is. Ik kijk ernaar uit hem te zien, maar hopelijk doet hij rustig aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.