Koploper Manchester City blijft swingen in Premier League

Reacties

Er staat vooralsnog geen maat op Manchester City in de Premier League. De ploeg van manager Josep Guardiola won ook de achtste officiële wedstrijd van het seizoen. AFC Bournemouth had geen schijn van kans op bezoek bij de koploper van Engeland en zag het uiteindelijk 4-0 worden.

Koploper Manchester City blijft swingen in Premier League

Na het een dag later afgewerkte Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach (4-0) wachtte City een op papier gemakkelijk thuisduel. Al na een kwartier opende Kevin De Bruyne de score met een slimmigheidje. De Belg schoot zijn vrije trap onder het opspringende Bournemouth-muurtje door. Door het ogenschijnlijk afgesproken trucje, De Bruyne en Guardiola hintte daarnaar met enkele gebaren bij het vieren van de treffer, was doelman Artur Boruc kansloos.

Iheanacho
Vervolgens was het te danken aan de tandem Kelechi Iheanacho/Raheem Sterling dat Bournemouth al snel zo goed als kansloos was. De uiterst effectieve vervanger van de zijn laatste wedstrijd schorsing uitzittende Sergio Agüero tikte op aangeven van Sterling de 2-0 binnen. Het bleek voor de nog altijd maar negentienjarige Nigeriaan zijn derde goal in zes officiële duels dit seizoen. Nog veelzeggender voor de spits is de volgende statistiek: van de veertien keer dat Iheanacho in zijn Premier League-loopbaan op doel schoot, resulteerden tien (!) pogingen in een treffer.

Na enkele minuten in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu mocht Sterling voor leeg doel intikken op aangeven van Iheanacho. Het betekende voor de Engelse vleugelaanvaller, die na een zeer tegenvallend EK onder Guardiola helemaal is opgeleefd, al de achtste goal waarbij hij betrokken was in zijn laatste zes duels (vijf assists, drie goals).

De 4-0 van Ilkay Gündogan, die zijn competitiedebuut maakte, was symbolisch voor het krachtsverschil in Manchester. De Duitse middenvelder was het eindstation van een sublieme aanval, waarbij de steekbal van De Bruyne oogstrelend was. Bij 4-0 bleef het waardoor City na vijf duels op vijftien punten staat en kan bogen op de doelcijfers 15-4. Bournemouth, dat Nathan Aké negentig minuten op de bank hield, bungelt onderaan de middenmoot met vier punten. Voor City was de rode kaart voor Nolito een smetje op een verder zorgeloze middag. De Spanjaard mocht inrukken na een (poging tot een) kopstoot aan het adres van Adam Smith.

Record
Met het winnen van de achtste officiële wedstrijd van het seizoen behaalden Guardiola en City een record. In Engeland zette nog nooit een Premier League-ploeg dat kunststukje neer. Chelsea (2005), Arsenal (2004) en Newcastle (1994) bleven destijds steken op zeven zeges. City heeft nu vijf punten voorsprong op Everton (dat nog een duel tegoed heeft), Arsenal, Chelsea en Liverpool. Manchester United kan op drie punten komen door zondag bij Watford te winnen. Tottenham Hotspur staat weer een punt onder de ploeg van José Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.