Goal Van Persie niet genoeg voor zege Fenerbahçe

Ondanks een doelpunt van Robin van Persie is Fenerbahçe al in het tweede competitieduel tegen averij aangelopen. Op bezoek bij Rizespor luisterde de van Manchester United overgekomen aanvaller zijn basisdebuut op met de openingsgoal, maar zorgde Simon Kjær onbedoeld voor de 1-1 eindstand door zijn eigen keeper te passeren.

Van Persie had donderdag in de play-offs van de Europa League al zijn eerste goal namens Fener  gemaakt. Tegen het Griekse Atromitos tekende hij voor de enige treffer van de wedstrijd.

Zondagavond mocht hij van trainer Vítor Pereira voor het eerst in de basis starten. Dat vertrouwen betaalde Van Persie na achttien minuten uit. De topscorer aller tijden van Oranje nam de bal met rechts aan en schoot met links binnen.

Lang leek dat doelpunt van de Rotterdammer, die na 64 minuten werd vervangen door Moussa Sow, beslissend te zijn. In de 74ste minuut leverde de ongelukkige actie van Kjær - hij gleed de bal in zijn eigen doel - alsnog de gelijkmaker op. Na die goal haalde Deniz Kadah van Rizespor opgelucht adem. Hij had immers na ruim een half uur een strafschop gemist.

Doordat Fenerbahçe zijn eerste competitieduel met 2-0 had gewonnen van Eskisehirspor, staat de ploeg van Van Persie nu op vier punten. Donderdag wacht de return tegen Atromitos. Dat de aanvaller ruim een uur speelde tegen Rizespor, zal ook bondscoach Danny Blind goed hebben gedaan. Hij stelde vrijdag bij de bekendmaking van zijn voorselectie al dat Van Persie stappen maakt richting volledige wedstrijdfitheid. Aangezien de spits vanavond langdurig in actie kwam, lijkt hij dus beschikbaar voor de cruciale EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije van volgende maand.