Invaller Van Persie bezorgt Fenerbahçe zege met kopgoal

Reacties

Robin van Persie was donderdagavond goud waard voor Fenerbahçe in het met 1-0 gewonnen uitduel met Atromitos. De van Manchester United overgekomen spits tekende in de 90ste minuut voor de winnende treffer in de Europa League-wedstrijd.

Invaller Van Persie bezorgt Fenerbahçe zege met kopgoal

Tien minuten voor tijd kwam de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal binnen de lijnen voor Moussa Sow. Van Persie had niet veel tijd nodig zijn om zijn stempel te drukken. In de slotminuten verschalkte hij doelman Andrey Gorhunov met een tegendraadse kopbal uit een voorzet van Caner Erkin.

Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Shakhtar Donetsk moest Fenerbahçe zich noodgedwongen concentreren op een Europa League-avontuur.  Trainer Vítor Pereira liet zijn 32-jarige Nederlandse steraankoop evenals in de eerste competitiewedstrijd tegen Eskisehirspor (2-0 winst) op de bank beginnen. Van Persie slaagde er niet in zijn competitiedebuut op te luisteren met een doelpunt.

PAOK SALONIKI – BRØNDBY IF 5-0
Ook elders leverde een in Nederland geboren voetballer een waardevolle bijdrage. Mede dankzij een treffer van de Kaapverdische Nederlander Garry Mendes Rodrigues boekte PAOK Saloniki in eigen huis een eenvoudige 5-0 overwinning op Brøndby IF. De 24-jarige Rotterdammer speelde eerder onder meer voor ADO Den Haag en FC Dordrecht. Ex-Ajacied Hedwiges Maduro zat niet bij de selectie van de Grieken.

Nederlanders
Landgenoten Rydell Poepon (FK Qarabag), David Mendes Da Silva (Panathinaikos), Kevin Luckassen (Slovan Liberec), Nicandro Breeveld (Steau Boekarest) en Kees Luijckx (Videoton) kwamen niet in actie voor hun clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.