Van Persie: 'Soms moet je je lichaam goed gebruiken'

Robin van Persie was dankzij zijn betwiste goal in het Europa League-duel met Atromitos de gevierde man bij Fenerbahçe, dat net als Manchester United snel kennis heeft gemaakt met een scorende Van Persie.

Atromitos claimde een overtreding van Van Persie, voor die zich met een fraaie kopbal tot matchwinner kroonde (0-1). De Grieken kregen geen gehoor bij scheidsrechter Daniele Osato. Ook de Oranje-international was zich van geen kwaad bewust.

'Het was geen overtreding, ik heb mijn lichaam en schouder gebruikt. Soms moet je je lichaam goed gebruiken', zei Van Persie op de website van Fenerbahçe. 'Ik denk dat de scheidsrechter het juist heeft beoordeeld.'

'Het is zeker een goede uitslag. Deze goal is zeer belangrijk. We moeten wel beseffen dat we een goede uitgangspositie hebben maar nog een wedstrijd moeten spelen', aldus de aanvaller, die in de tweede helft zijn entree maakte.

Van Persie had tien minuten nodig om in zijn derde wedstrijd voor Fenerbahçe al te scoren. Daarmee heeft de Turkse club net even langer moeten wachten op het eerste doelpunt van de Nederlander dan Manchester United. Bij de Engelse grootmacht was het in zijn tweede duel raak. Op 25 augustus 2012 had hij zijn bijdrage aan de 3-2 zege op Fulham.

Bij Arsenal was het langer wachten. In zijn zevende officiële wedstrijd voor The Gunners – op 30 oktober 2004 tegen Southampton (2-2) – tekende hij voor zijn eerste treffer in Londense dienst.

Maar Feyenoord spant wat de eerste officiële goal betreft de kroon. Pas in zijn 28ste wedstrijd in de Rotterdamse hoofdmacht kon Van Persie voor het eerst juichen. Dat gebeurde op 2 februari 2003 tegen FC Twente (4-2 zege).