Gladbach rekent op vertrek van Ter Stegen naar Barcelona

Reacties

Niets lijkt een transfer van Marc-André ter Stegen naar Barcelona nog in de weg te staan. Borussia Mönchengladbach heeft laten weten dat de 21-jarige doelman zijn in 2015 aflopende contract niet wil verlengen, waardoor een vertrek tijdens de zomer vrijwel onvermijdelijk is.

Gladbach rekent op vertrek van Ter Stegen naar Barcelona

Gladbach kreeg tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek van Ter Stegen te horen dat hij niet ingaat op het contractvoorstel dat de Duitse Bundesliga-club hem had gedaan. Om nog een transfersom voor de drievoudig international van Duitsland te krijgen, zullen Die Fohlen hun eerste keeper na dit seizoen moeten laten gaan.

Ter Stegen wordt al tijden in verband gebracht met Barcelona, dat in hem de ideale opvolger ziet van de huidige doelman Víctor Valdés, die na dit seizoen gratis de deur uitloopt in Camp Nou. Sportdirecteur Max Eberl twijfelt er niet over dat Ter Stegen nu naar Barcelona verkast. 'Ik ga ervan uit dat hij naar de club gaat die in de media circuleert.'

Hoewel er nog geen sprake zou zijn van een concreet bod, kan de penningmeester van Gladbach zich alvast verheugen op een flinke transfersom. De marktwaarde van Ter Stegen wordt geschat op minimaal tien miljoen euro, maar het is niet uitgesloten dat Barça een nog hoger bedrag op tafel moet leggen voor de door de club zelf opgeleide sluitpost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.