Gewezen succescoach Kistemaker erelid van De Graafschap

Reacties

Simon Kistemaker is voorafgaand aan het duel van De Graafschap met Vitesse in het zonnetje gezet. De voormalige coach van De Superboeren is benoemd tot erelid.

Gewezen succescoach Kistemaker erelid van De Graafschap

De inmiddels 74-jarige Kistemaker kreeg vlak voor de aftrap van de Gelderse derby uit handen van De Graafschaps bekendste supporter Bennie Jolink een erepredicaat overhandigd. De zanger van Normaal zat ook al op de tribune van De Vijverberg toen Kistemaker de Doetinchemmers in 1991 naar de Eredivisie loodste, met huidig trainer Jan Vreman nog als speler.

Voor Kistemaker liepen spelers zich altijd het vuur uit de sloffen, wat hem ook bij de supporters van de andere profclubs waar hij werkte (FC Volendam, SC Cambuur, DS '79, Telstar en FC Utrecht) mateloos populair maakte bij de aanhang. Maar zijn mooiste periode kende hij naar eigen zeggen toch op De Vijverberg, ook al degradeerde hij na een seizoen alweer uit de Eredivisie.

Als erelid voegt Kistemaker zich bij De Graafschap in het rijtje Hylke Enzerink, Derk Haank, Jan Vreman, Henk Zweers, Ap Ruesink, Willem Marks, Herman Schutte, Lien Koolenbrander en Leo Grob. Komende zomer verschijnt de biografie van De Kist, uitgegeven door VI Boeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.