Superboeren scoren al 427 minuten niet tegen Vitesse

Reacties

● De Graafschap won drie en verloor zeven van de veertien thuisduels met Vitesse in de Eredivisie (G4).

Superboeren scoren al 427 minuten niet tegen Vitesse

● De Doetinchemmers boekten voor eigen publiek slechts één zege in de laatste elf Eredivisie-wedstrijden tegen Vitesse (G4, V6).

● De Graafschap wist in de laatste 427 speelminuten tegen Vitesse in de Eredivisie niet te scoren.

● Voor het eerst sinds maart 2011 (toen 7 - W3, G4) is De Graafschap ongeslagen in drie opeenvolgende thuiswedstrijden op het hoogste niveau.

● De Graafschap verstuurde dit seizoen het minste aantal succesvolle passes (5264), terwijl Vitesse juist het vaakst een teamgenoot vond met een pass (9578).

● Piotr Parzyszek kan zijn Eredivisie-debuut maken. De Poolse spits was in de Jupiler League elke 137 minuten trefzeker voor De Graafschap (26 goals -  2012/13 en 2013/14).

● Hidde Jurjus heeft in 2016 een reddingspercentage van 79 procent; in de zeventien wedstrijden voor de winterstop lag het percentage van de keeper op 62 procent.

Hidde Jurjus maakt naam in de Eredivisie, de doelman heeft een hoog reddingspercentage van 79 procent.
Hidde Jurjus maakt naam in de Eredivisie, de doelman heeft een hoog reddingspercentage van 79 procent.

● Vitesse wist de afgelopen twee uitwedstrijden niet te scoren en kan voor het eerst sinds november 2009 (toen 4) drie uitduels op rij niet tot een doelpunt komen.

● Vitesse kan tegen De Graafschap voor de tiende keer dit seizoen de nul houden, dat lukte de club voor het laatst in een seizoen in 2012/13 (13 keer).

● Valeri Qazaishvili (23 doelpunten), die door twee goals tegen Heerenveen op evenveel Eredivisie-treffers als Theo Janssen staat, kan de veertiende speler worden met 25 Eredivisie-doelpunten voor Vitesse.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.