De Graafschap heeft voorin weer wat te kiezen

Reacties

De Graafschap zit de laatste weken duidelijk in de lift. Door het gelijkspel tegen Willem II (0-0) van afgelopen weekend is de ploeg van Jan Vreman (foto) niet langer hekkensluiter in de Eredivisie en bovendien krijgt de trainer meer en meer keuzes te maken.

De Graafschap heeft voorin weer wat te kiezen

Met het vastleggen van de Poolse spits Piotr Parzyszek, die zondag in de streekderby tegen Vitesse zijn debuut kan maken, en de van een blessure teruggekeerde Dean Koolhof zijn met name de aanvallende opties van De Graafschap toegenomen, tot tevredenheid van technisch manager Peter Hofstede.

'In ons scorend vermogen kunnen we nog stappen maken', aldus Hofstede in gesprek met Voetbal International. 'Daarom zijn de ontwikkelingen van afgelopen week heel positief.' Dat niet De Graafschap, maar SC Cambuur nu laatste staat heeft voor een boost gezorgd in Doetinchem. 'Dat geeft vertrouwen, maar onze sterke reeks is nu niet opeens voorbij.'

De Graafschap haalde na de winterstop acht punten uit zes wedstrijden. 'De stand zorgt voor een heel ander gevoel ten aanzien van een paar weken geleden, maar we willen nu ook doorpakken. Het geloof is elke week aanwezig dat we punten kunnen pakken', verwoordt Hofstede het 'nieuwe geloof' bij De Superboeren.

Lees in de nieuwe VI meer over De Graafschap en de andere clubs uit de Eredivisie en de buitenlandse competities. Bestel de VI online!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.