Gesteggel tussen Belgen en City over captain Kompany

Het is nog altijd twijfelachtig of Vincent Kompany in actie kan komen tijdens de komende WK-kwalificatieduels met Macedonië. De Belgische centrumverdediger kampt al sinds januari met een kuitblessure, maar is wellicht op tijd fit voor de belangrijke wedstrijden met België.

Gesteggel tussen Belgen en City over captain Kompany

'Vincent traint nu nog apart met de conditietrainer en heeft ook bij Manchester City al hard aan zijn herstel gewerkt', aldus assistent-bondscoach Vital Borkelmans tegenover Sky Sports. 'Hij is enorm belangrijk voor de groep en we zijn blij dat hij hier in ieder geval is. Of hij kan spelen beslissen we pas op woensdag of donderdag.'

Het nieuws over het eventueel meespelen van Kompany bij De Rode Duivels werd met weinig enthousiasme ontvangen bij Manchester City-manager Roberto Mancini, die de laatste weken juist heel voorzichtig omsprong met zijn 26-jarige aanvoerder.

'We nemen op dit moment geen enkel risico met Vincent aangezien we na de wedstrijd een onderbreking hebben met interlandvoetbal. Hierdoor heeft hij wat extra tijd om aan zijn herstel te werken', meldde Mancini afgelopen weekend voor het duel met Everton (2-0 verlies).

Borkelmans geeft aan dat de Belgische voetbalbond contact houdt met Manchester City aangaande de vorderingen die Kompany maakt. 'We hebben veel contact met de coach van City. Vincent is enorm belangrijk voor ons. Hij is niet voor niets de aanvoerder van onze ploeg.'

Vrijdag speelt België in Skopje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië, terwijl het de dinsdag daarna in eigen huis moet aantreden tegen de Macedoniërs. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots is op dit moment koploper in Groep A met tien punten uit vier wedstrijden. Achtervolger Kroatië heeft hetzelfde aantal punten, maar een minder doelsaldo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen