België wint in slotminuut dankzij doelpunt van Mertens

Dries Mertens heeft de oefeninterland tegen Slowakije in de slotminuut beslist. Door het doelpunt van de PSV'er wonnen De Rode Duivels het thuisduel met 2-1.

De Belgen hadden via Eden Hazard een bliksemstart. Een verzilverde strafschop van de Chelsea-speler betekende in de elfde minuut de 1-0. Vervolgens lukte het België niet om de klus te klaren en bleef Slowakije op zoek naar de gelijkmaker.

Enerverend was het duel, met name de tweede helft, niet bepaald. België leek op een winstpartij met minimaal verschil af te stevenen, maar Richard Lasik maakte in de 87ste minuut de 1-1.

Toch stapten de Slowaken met een nederlaag van het veld, door een doelpunt in de laatste minuut van Dries Mertens. Mertens was na een uur ingevallen bij België, bij wie Toby Alderweireld basisspeler was en Jan Vertonghen aanvoerder.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.