Vertonghen aanvoerder Belgen na afhaken Vermaelen

De Belgische ploeg zal woensdag in de oefeninterland tegen Slowakije anders voor de dag komen dan normaal. Bij afwezigheid van Vincent Kompany en de geblesseerde Thomas Vermaelen zal Tottenham Hotspur-verdediger Jan Vertonghen aanvoerder van De Rode Duivels zijn.

Vertonghen aanvoerder Belgen na afhaken Vermaelen

Vermaelen maakte maandag nog wel zijn opwachting bij de nationale ploeg op het trainingsveld, maar trok daarna de conclusie dat zijn enkelklachten hem ervan weerhouden woensdag in actie te komen. Kompany meldde zich al eerder af vanwege fysieke malheur.

Door de afwezigheid van Kompany en Vermaelen zal Vertonghen de aanvoerdersband krijgen. Bondscoach Marc Wilmots maakte ook al bekend dat Jean-François Gillet van Torino zal keepen. Op de wedstrijddag zal worden besloten of Marouane Fellaini (Everton) in actie zal komen. Hij kampt met bovenbeenklachten.

Voor de Belgen is het oefenduel de laatste test richting het WK-kwalificatietweeluik met Macedonië. Wilmots liet zich al een beetje in zijn kaarten kijken en legde het presteren van de voormalige Ajacied Vertonghen en de huidige Ajax-verdediger Toby Alderweireld onder de loep.

'Op de linksback is Vertonghen immers mijn eerste keuze, gevolgd door Vermaelen en dan pas Van Damme. Op rechts kan ik kiezen uit Gillet, Alderweireld en Ciman, afhankelijk van het type rechtsback dat ik nodig heb. Zo koos ik tegen Schotland voor Alderweireld, omdat die defensief sterker is', besloot Wilmots.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen