Gerrard sluit vertrek niet uit: 'Dat is aan Liverpool'

Reacties

Liverpool en aanvoerder Steven Gerrard lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar de middenvelder sluit niet uit dat hij zijn loopbaan elders afsluit.

Gerrard sluit vertrek niet uit: 'Dat is aan Liverpool'

'Ik ga na dit seizoen nog niet stoppen, ik wil doorgaan', laat hij aan The Daily Telegraph weten. 'We zullen kijken of dat bij Liverpool of ergens anders is. Die beslissing is aan de club', legt de skipper zijn lot in het handen van Liverpool. Met die club miste hij vorig seizoen op een haar na het kampioenschap, maar staat hij nu teleurstellend zevende.

'Toen Luis Suarez vertrok, wisten we dat het anders zou worden', looft hij de ex-Ajacied. 'Als je dicht bij de titel bent, moet je je beste spelers zien te houden. Het gaat niet alleen om de jongens die je koopt, maar om wie je zo ver hebben gebracht. Die moet je bij elkaar houden en aanvullen. Als je belangrijke spelers kwijtraakt en er vijf, zes aan de selectie toevoegt, dan heeft dat tijd nodig', aldus Gerrard, die aangeeft dat Suarez 'zeker op de lijst voor de Gouden Bal had moeten staan'.

De middenvelder geeft toe dat hij wel eens met jaloezie kijkt naar kapitaalkrachtigere clubs als Chelsea. 'Ik zou graag een Cesc Fabregas of Diego Costa hier hebben. Maar ik begrijp ook dat de eigenaren niet met miljoenen willen smijten en accepteer dat ik een Liverpool-speler ben, niet een speler van Chelsea of Manchester City. Wij zitten niet in de positie waarin die clubs zitten: dat de trainer constateert dat ze iets tekort komen en dat er zomaar twee jongens bij komen.'

Luis Suarez was dan ook een schot in de roos, herhaalt Gerrard. 'Als hij er nog was, dan hadden we een paar wedstrijden gewonnen waarin we nu punten hebben laten liggen', denkt hij. 'Datzelfde geldt voor als Daniel Sturridge fit zou zijn geweest. Als je een jongens als Luis kwijtraakt en een jongen als Daniel geblesseerd is, dan zal het kwakkelen blijven. In ieder geval tot het moment dat Sturrdige er weer bij is, of de vervanger van Suarez gaat scoren', sluit hij met een verwijzing naar Mario Balotelli af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.