'Liverpool te slap, Balotelli moet meer gaan scoren'

Reacties

Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard heeft na de 1-0 nederlaag bij FC Basel in de Champions League flinke kritiek geuit op zijn ploeg, met name wat betreft de instelling. Manager Brendan Rodgers nam vooral Mario Balotelli onder vuur.

'Liverpool te slap, Balotelli moet meer gaan scoren'

Liverpool was vorig seizoen, na jaren van matige prestaties, dicht bij de titel in Engeland en eindigde uiteindelijk als tweede. Het betekende automatisch dat The Reds na vier jaar weer in de Champions League mogen acteren. Maar dit seizoen loopt het allemaal nog behoorlijk stroef bij de ploeg van manager Brendan Rodgers.

In de Premier League bezet Liverpool een schamele veertiende plaats met zeven punten uit zes duels. Het openingsduel in de Champions League met Ludogorets werd op het eigen Anfield bovendien slechts door een penalty in de blessuretijd (2-1) gewonnen. Na de 1-0 nederlaag van woensdag bij FC Basel zal het er bepaald niet rustiger op worden.

'We waren over het hele veld te slap', begon clubicoon en aanvoerder Steven Gerrard zijn nabeschouwing. 'Ik denk dat Basel liever wilde winnen dan wij. Dat is pijnlijk om te zeggen, maar het is wel de realiteit. Dit was absoluut niet goed genoeg. We kunnen standaardsituaties simpelweg niet blijven verdedigen zoals we vanavond deden, dan maak je het de tegenstander wel heel makkelijk', foeterde hij, daarmee doelend op de 1-0 van Marco Streller, die de rebound van een corner geheel vrij kon inschieten.

Spits Mario Balotelli kende wederom een teleurstellende wedstrijd voor Liverpool en ontkwam dan ook niet aan de kritiek van zijn manager.
Spits Mario Balotelli kende wederom een teleurstellende wedstrijd voor Liverpool en ontkwam dan ook niet aan de kritiek van zijn manager.

Ook manager Rodgers uitte flinke kritiek, met name op spits Mario Balotelli. De Italiaan moet de naar Barcelona vertrokken topscorer Luis Suarez doen vergeten, maar slaagt daar vooralsnog totaal niet in. 'Hij werkt hard, maar moet echt meer gaan doen. Hij zal worden afgerekend op wat hij creëert en de doelpunten die hij maakt en dat doet hij nu dus niet.'

Ook de Noord-Ier baalde van de goal van de Zwitsers en constateerde dat het slecht verdedigen van corners en vrije trappen een terugkerend probleem is. 'Natuurlijk moeten we daarop blijven trainen, maar dan moet het tijdens wedstrijden wel goed uitgevoerd worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.