VI Live: blik terug op de doelpuntrijke CL-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op de doelpuntrijke CL-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond.

22.45 uur: HEERLIJKE AVOND VOOR DANNY WELBECK
Danny Welbeck beleefde een heerlijke avond in Londen. De aanvaller had bij Manchester United-manager Louis van Gaal weinig uitzicht op speeltijd, maar laat bij Arsenal zien waar hij toe in staat is. Met drie doelpunten tijdens de 4-1 zege op Galatasaray kunnen we stellen dat de Engelsman de speler van deze avond is. Het was overigens zijn eerste hattrick in zijn loopbaan.

22.39 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Malmö FF - Olympiakos Piraeus 2-0
Atlético Madrid - Juventus 1-0
FC Basel - Liverpool 1-0
Ludogorets - Real Madrid 1-2
Bayer Leverkusen - Benfica 3-1
Arsenal - Galatasaray 4-1
Anderlecht - Borussia Dortmund 0-3
Zenit Sint-Petersburg - AS Monaco 0-0 (aftrap 18.00 uur)

22.23 uur: LUDOGORETS MET MISIDJAN
Trainer Georgi Dermendzhiev grijpt in en brengt aanvaller Virgil Misidjan in de slotfase tegen Real Madrid. De rappe flankspeler heeft acht minuten om iets aan de nipte achterstand te doen.

22.22 uur: GOAL ROSENBERG! 2-0
Ook het duel tussen Malmö FF en Olympiakos Piraeus is beslist. Voormalig Ajacied Markus Rosenberg maakt zijn tweede van de avond.

22.21 uur: OVER EN SLUITEN VOOR ANDERLECHT: 0-3
Adrián Ramos maakt aan de Belgische hoop een einde. De invaller schiet Borussia Dortmund tien minuten voor tijd naar een riante voorsprong.

22.19 uur: GOAL REAL MADRID! 1-2
Invaller Karim Benzema schiet Real Madrid eindelijk langs Ludogorets. Tien minunten na zijn entree schiet de Fransman van dichtbij raak.

22.18 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID! 1-0
Gianluigi Buffon incasseert zijn eerste treffer van dit seizoen. Arda Turan schiet raak uit de voorzet van Juanfran en opent daarmee de score tegen Juventus.

22.11 uur: GOAL DORTMUND: 0-2
Borussia Dortmund-invaller Adrián Ramos gooit de wedstrijd in het slot. De rappe aanvaller tikt knap binnen bij de eerste paal.

22.06 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN: 3-1
Leverkusen geeft twee minuten na de comeback van Benfica al antwoord. Vanaf elf meter zet Hakan Calhanoglu de marge weer op twee.

22.05 uur: GOAL GALATASARAY! 4-1
Burak Yilmaz scoort vanaf elf meter. De eer van de Turken is gered, maar zit er nog meer in tegen het tiental van Arsenal?

22.04 uur: GOAL BENFICA: 2-1
Benfica doet wat terug in Leverkusen. Salvio is verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer.

22.02 uur: PECH VOOR AFELLAY
Maniatis wordt weggestuurd door Ibrahim Afellay en wordt neergehaald. Waar scheidsrechter Sergei Karasev een penalty moet geven, krijgt Maniatis geel wegens een schwalbe.

22.01 uur: STRAFSCHOP GALATASARAY, ROOD SZCZESNY
Wojciech Szczesny haalt de doorgebroken Burak Yilmaz neer en kan vertrekken. De doelman van Arsenal wordt onder de lat vervangen door David Ospina. De Londenaren moeten verder met tien man en dat gaat ten koste van Alexis Sánchez.

21.55 uur: WEER DANNY WELBECK: 4-0
Pierre van Hooijdonk noemde aanvaller van Arsenal voorafgaand aan het duel met Galatasaray te licht voor de absolute top, maar hoe denkt de voormalige international van Oranje daar nu over? Met een schitterende stift is de derde treffer van de aanvaller een feit.

21.54 uur: GOAL FC BASEL! 1-0
Marco Streller zorgt voor een orkaan aan geluid. De aanvoerder van Basel zet zijn ploeg al vroeg in de tweede helft op voorsprong tegen het grote Liverpool. En dat wordt gevierd in het Sankt Jakob-Park. Mario Balotelli kan wel door de grond zakken.

21.34 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Malmö FF - Olympiakos Piraeus 1-0
Atlético Madrid – Juventus 0-0
FC Basel – Liverpool 0-0
Ludogorets – Real Madrid 1-1
Bayer Leverkusen – Benfica 2-0
Arsenal – Galatasaray 3-0
Anderlecht - Borussia Dortmund 0-1

21.28 uur: GOAL ROSENBERG: 1-0
Malmö FF komt vlak voor de rust op voorsprong door geschutter van doelman Roberto. Markus Rosenberg, in het verleden actief namens Ajax, opent de score tegen het Olympiakos Piraeus van Ibrahim Afellay.

21.25 uur: GOAL ARSENAL! 3-0
De wedstrijd is over en uit voor Galatasaray. De Turken worden aan alle kanten voorbij gelopen door Arsenal, dat uitloopt naar 3-0! Doelpuntenmaker: Alexis Sánchez.

21.23 uur: VUURWERK IN LONDEN
De Turkse supporters gooien vuurwerk het veld op. Aan aanvoerder Wesley Sneijder de taak om de boel te sussen.

21.22 uur: SCHANDALIGE TACKLE MELO
Felipe Melo heeft moeite met het baltempo van Arsenal, waardoor de stoppen lijken door te slaan. De Braziliaan zet met twee benen vooruit een tackle in op Alexis Sánchez. Rood lijkt logisch, maar scheidsrechter Gianluca Rocchi geeft slechts geel.

21.19 uur: GOAL LEVERKUSEN: 2-0
Son Heung-Min zet de marge op twee tegen Benfica. De aanvaller van Bayer Leverkusen drukt het klasseverschil uit in cijfers. En hoe. Na een fraaie aanval over rechts schiet de Zuid-Koreaan de bal in de bovenhoek.

21.15 uur: GOAL ARSENAL: 2-0
Daar is Danny Welbeck weer. De rappe spits is Melo de baas en zet de marge op twee. Galatasaray is volkomen kansloos tot dusver.

21.10 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN! 1-0
Ook in Leverkusen is de ban gebroken. Stefan Kiessling schiet raak uit de rebound en zet Benfica op achterstand.

21.09 uur: NU IS HET WEL RAAK, GOAL RONALDO! 1-1
Scheidsrechter Craig Thompson legt de bal opnieuw op de stip! Maar nu faalt de Ronaldo niet. De aanvaller kiest dezelfde hoek, maar dit keer is doelman Stoyanov kansloos.

21.07 uur: GOAL ARSENAL! 1-0
Wesley Sneijder en consorten staan na twintig minuten op achterstand. Danny Welbeck wordt op fraaie wijze weggestuurd door Alexis Sánchez en opent de score in Londen.

21.00 uur: TREFFER RONALDO GAAT NIET DOOR
Het zit de aanvaller van Real Madrid voor de verandering eens tegen. Kort na zijn misser zet Ronaldo zijn club op gelijke hoogte, maar scheidsrechter Craig Thompson keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Ten onrechte zo blijkt uit de herhaling.

20.55 uur: STRAFSCHOP VOOR REAL MADRID, RONALDO MIST!
Wat een wedstrijd in Bulgarije! Amper vijf minuten na de openingsgoal krijgt Real Madrid dé kans op de gelijkmaker. Maar Cristiano Ronaldo mist vanaf elf meter......Zijn zevende misser uit een strafschop.

20.51 uur: GOAL LUDOGORETS! 1-0
Het is bijna niet te geloven! Niet Real Madrid, maar Ludogorets opent de score in Bulgarije. Uit de eerste hoekschop van de wedstrijd knikt Marcelinho binnen.

20.49 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND! 0-1
Dortmund leidt na drie minuten in Brussel! Op aangeven van Shinji Kagawa schiet Ciro Immobile direct raak tegen Anderlecht. Het is de tweede treffer van Immobile in de CL.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
Speelronde vier is van start gegaan. Hieronder nogmaals het programma.

Malmö FF - Olympiakos Piraeus
Atlético Madrid - Juventus
FC Basel – Liverpool
Ludogorets – Real Madrid
Bayer Leverkusen - Benfica
Arsenal - Galatasaray
Anderlecht - Borussia Dortmund

Eerder op de avond kwamen Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco al in actie. Bekijk hier de samenvatting.

20.41 uur: BUFFON VOOR 120STE CL-WEDSTRIJD
In Madrid staat de Gianluigi Buffon voor zijn 120ste optreden in Europees verband. Daarmee is de ervaren goalie van Juventus de meest ervaren speler op het veld.

20.37 uur: DE OPSTELLING VAN LIVERPOOL TEGEN FC BASEL

20.31 uur: SNEIJDER AANVOERDER GALATASARAY

20.30 uur: NEDERLANDERS IN ACTIE
Drie landgenoten komen woensdagavond sowieso in actie in de Champions League. Bram Nuytinck, Ibrahim Afellay en Wesley Sneijder starten bij respectievelijk Anderlecht, Olympiakos Piraeus en Galatasaray. AS Monaco-doelman Maarten Stekelenburg zat de hele wedstrijd op de bank tegen Zenit Sint-Petersburg (0-0), terwijl Ola John en Virgil Misidjan hun opwachting mogelijk gedurende de wedstrijd maken. Benfica-aanvaller John zit op de bank tegen Bayer Leverkusen, terwijl Misidjan voorlopig moet toekijken tegen Real Madrid.

20.15 uur: NUYTINCK START TEGEN DUITSE GROOTMACHT
Bram Nuytinck moet woensdagavond af zien te rekenen met Borussia Dortmund-aanvaller Ciro Immobile. Het eerste groepsduel met Galatasaray (1-1) eindigde al snel voor de Nederlander. Na 23 minuten werd de centrumverdediger naar de kant gehaald. Hopen dat Nuytinck vandaag langer mag blijven staan. Hieronder de opstellingen:

Anderlecht: Proto; Najar, Mbemba, Nuytinck, Deschacht; Conte, Defour, Tielemans, Praet; Suarez, Mitrovic.
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Sokratis, Schmelzer; Bender, Kehl; Aubameyang, Kagawa, Grosskreutz; Immobile

20.10 uur: ATLÉTICO EN JUVE OP OORLOGSSTERKTE
In Madrid staat misschien wel de mooie wedstrijd op het programma. De kampioen van Spanje krijgt de kampioen van Italië op bezoek. Hieronder de opstellingen.

Atlético Madrid: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi; Tiago, Koke; Arda, Saúl, Raúl García; Mandzukic.
Juventus: Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Evra, Tévez, Llorente.

20.05 uur: OKTOBER DOORGAANS EEN GOEDE MAAND VOOR CR7
Cristiano Ronaldo neemt het woensdagavond met Real Madrid in Bulgarije op tegen Champions League-debutant Ludogorets. De maand oktober heeft doorgaans veel goeds in petto voor de Portugese superster.

20.00 uur: SNEIJDER AAN DE AFTRAP IN LONDEN
Wesley Sneijder start in de basis bij Galatasaray. De spelmaker van de Turken neemt het in Londen op tegen Arsenal. Een belangrijk duel. The Gunners verloren het openingsduel met Borussia Dortmund, terwijl Galatasaray slechts een punt pakte tegen Anderlecht.

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Ozil, Alexis, Oxlade-Chamberlain, Welbeck.
Galatasaray: Muslera; Chedjou, Melo, Semih; Veysal, Dzemaili, Sneijder, Yekta, Telles; Burak, Pandev.

19.56 uur: AFELLAY VANAF DE AFTRAP PRESENT
Ibrahim Afellay start het tweede groepsduel met Malmö FF in de basis bij Olympiakos Piraeus. Mede dankzij een doelpunt van de 28-jarige middenvelder werd Atlético Madrid in de vorige speelronde met 3-2 verslagen. De Grieken staan samen met Juventus aan kop in Groep A. Hieronder de opstellingen.

Malmö FF: Olsen; Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho; Thelin, Adu, Halsti, Forsberg; Rosenberg, Eriksson.
Olympiakos Piraeus:
 Roberto; Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku; Ndinga, Maniatis, Kasami; Milivojevic, Afellay; Mitroglou.

19.51 uur: EINDSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - AS MONACO 0-0
Dankzij een niet al te vermakelijk duel, met bijbehorende eindstand, is zowel Zenit Sint-Petersburg als AS Monaco na twee groepsduels in de Champions League nog zonder nederlaag.

19.33 uur: REAL MADRID MET CHICHARITO, MISIDJAN OP DE BANK
Carlo Ancelotti start het CL-duel met Ludogorets met Javier Hernández in de punt van de aanval. Chicharito neemt de plaats in van Karim Benzema, die op de bank begint. Ook topaankoop James Rodríguez moet vooralsnog toekijken vanaf de zijlijn. Bij Ludogorets ontbreekt een oude bekenden in de basis. Virgil Misidjan, voormalig aanvaller van Willem II, begint op de bank. Hieronder de opstellingen.

Ludogorets: Stoyanov, Aleksandrov, Minev, Moţi, Caiçara, Espinho, Dani Abalo, Dyakov, Marcelinho, Bezjak, Hernández.
Real Madrid:
  Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Illarramendi, Modric, Isco, Bale, Hernández, Ronaldo.

19.29 uur: SNEIJDER EN CONSORTEN OP SCHOT BUITEN ISTANBUL
De laatste keer dat er bij een CL-uitduel van de Turkse topclub géén doelpunten vielen, was op 20 februari 2002 (0-0 op Anfield tegen Liverpool). In de negentien daaropvolgende uitwedstrijden van de club vielen in totaal liefst 59 doelpunten, een gemiddelde van 3,10 (38 voor de thuisclubs en 21 voor Galatasaray).

18.51 uur: JUVE KIJKT UIT NAAR KRAKER IN MADRID
Atlético Madrid is in het eigen Estádio Vicente Calderón moeilijk te kloppen. Ze bleven in twaalf van hun laatste dertien CL-duels ongeslagen (W7, G5) en hielden in vier van hun laatste vijf duels de nul. Een pittig duel voor tegenstander Juventus. De Italianen hebben er in ieder geval wel zin in.

18.46 uur: RUSTSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG – AS MONACO 0-0 
Het is voorlopig wachten op de openingstreffer in Sint-Petersburg. Het duel is redelijk in evenwicht, al waren de beste kansen voor AS Monaco. Namens de bezoekers waren Dimitar Berbatov en Nabil Dirar dicht bij een doelpunt.

18.30 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE
Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco zijn inmiddels een half uur onderweg. Het restant van speelronde vier begint over ruim twee uur. Ook vandaag een programma met een paar zeer interessante wedstrijden. VI volgt de verrichtingen op de voet.

Groep A:
Malmö FF - Olympiakos Piraeus
Atlético Madrid - Juventus

Groep B:
FC Basel – Liverpool
Ludogorets – Real Madrid

Groep C:
Bayer Leverkusen - Benfica
Zenit Sint-Petersburg – AS Monaco (aftrap 18.00 uur)

Groep D:
Arsenal - Galatasaray
Anderlecht - Borussia Dortmund

18.00 uur: AFTRAP ZENIT SINT-PETERSBURG - AS MONACO
De bal rolt in Rusland. Zowel AS Monaco als Zenit pakte tijdens de seizoensopening van de Champions League drie punten. Zenit won met 2-0 van Benfica, terwijl Monaco met 1-0 te sterk was voor Bayer Leverkusen. De Franse topclub begint met Maarten Stekelenburg op de reservebank. De doelman wacht nog altijd op zijn eerste speelminuten in het shirt van Monaco. Hieronder de opstellingen.

Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Hulk, Shatov, Garcia, Danny, Fayzulin; Rondón.
AS Monaco: Subasic; Fabinho, Raggi, Carvalho, Kurzawa; Kondogbia, Moutinho, Toulalan; Dirar, Berbatov, Ocampos.

17.55 uur: DERDE SPEELRONDE CHAMPIONS LEAGUE OP PUNT VAN BEGINNEN
De spelers staan in Rusland klaar voor deze overheerlijk tune. Om alvast in de sfeer te komen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.