Everton in extra tijd langszij in Merseyside-derby

Liverpool heeft thuis aartsrivaal Everton niet kunnen verslaan. De bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte, via een geweldig schot van Phil Jagielka: 1-1.

Beide clubs uit Liverpool kwamen dit seizoen stroef uit de startblokken en snakten naar een overwinning in het duel met de stadsgenoot.  De thuisploeg zocht direct de aanval en claimde in de negende minuut vergeefs een strafschop, nadat Gareth Barry hands maakte. Aan de andere kant van het veld had een valpartij van Romelu Lukaku ook al geen penalty opgeleverd.

Verder was de derby vooral een tactisch steekspel tussen beide managers, die de wedstrijd neutraliseerden. Liverpool werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties en het was dan ook niet verwonderlijk dat een vrije trap in de 65ste minuut voor de voorsprong zorgde. Steven Gerrard (foto) krulde de bal over de muur en liet doelman Tim Howard, die een aantal keer knap redding had gebracht, kansloos.

Balotelli raakte vervolgens op aangeven van Raheem Sterling de lat, maar de Italiaanse spits bleef ondanks tien schoten zonder doelpunt. Een wanhoopsoffensief leverde Everton in de extra tijd toch nog een punt op. Verdediger Phil Jagielka knalde van grote afstand de bal op schitterende wijze in de kruising. Beide teams schieten echter weinig op met een punt. Liverpool staat namelijk tiende en Everton twaalfde.