Gerrard: 'Laten zien dat we kanshebber zijn voor titel'

Reacties

Steven Gerrard sluit na de overtuigende 3-0 zege op aartsrivaal Manchester United niet uit dat Liverpool voor het eerst sinds 1989/90 weer kampioen van Engeland wordt. De aanvoerder van The Reds vertolkte een heldenrol op Old Trafford.

Gerrard: 'Laten zien dat we kanshebber zijn voor titel'

Gerrard, die al zijn hele leven voor Liverpool speelt, nam twee van de drie treffers voor zijn rekening. 'Voor mij persoonlijk is dit natuurlijk een fantastische dag. We kwamen hier om te winnen en dat is gelukt', aldus Gerrard, die twee keer doel trof vanaf elf meter maar in de slotfase naliet zijn derde vanaf de strafschopstip te maken.

Door de zege klimt Liverpool naar de tweede plaats achter Chelsea, dat vier punten voorsprong heeft en een wedstrijd meer speelde. 'Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we kanshebber zijn voor de titel. We gaan daar tot het einde van het seizoen voor vechten', aldus de 33-jarige middenvelder, die behalve de spitsen Luis Suarez en Daniel Sturridge ook zijn coach roemde.

'Hij blijft variëren met de tactiek', zegt Gerrard over manager Brendan Rodgers. 'Vandaag speelden wij met een ruit op het middenveld achter de twee beste spitsen ter wereld. We waren vandaag de baas op het veld. Ik weet dat zeker dat de defensie van United het nooit zo moeilijk had als vandaag met Suarez en Sturridge', besluit de international van Engeland.

Nachtmerrie
Waar Gerrard glunderde van trots, keek Wayne Rooney terug op een dramatische wedstrijd. 'Dit was een nachtmerrie, een van de ergste dagen in mijn carrière', aldus de spits van Manchester United. 'Niemand wil op deze manier verliezen, zeker niet in je eigen stadion. Het is pijnlijk om te zeggen, maar alle credits gaan naar Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.