Geen team won vaker in Gelredome dan AZ

Reacties

● Vitesse verloor elf van de 21 voorgaande Eredivisieduels met AZ (W5, G5).

Geen team won vaker in Gelredome dan AZ

● Geen team won meer competitiewedstrijden van Vitesse in het Gelredome dan AZ (9, gelijk met PSV).

● Vitesse won slechts één van de laatste elf competitieduels met AZ (G3, V7): de meest recente ontmoeting afgelopen maart (3-1 in Arnhem).

● Vitesse heeft dit seizoen een hogere schotnauwkeurigheid dan elke andere Eredivisie-ploeg (55%).

● Ondanks 26 goals door negen verschillende doelpuntenmakers, heeft nog geen enkele Vitesse-speler dit seizoen meer dan één keer gescoord in een competitieduel.

● Peter Bosz, die voor de 250e keer trainer is bij een Eredivisie-wedstrijd, won slechts één van de veertien competitieduels met AZ (G3, V10).

Peter Bosz staat op de rand van zijn 250ste Eredivisieduel als coach. De Apeldoorner won in zijn loopbaan slechts één keer van AZ.
Peter Bosz staat op de rand van zijn 250ste Eredivisieduel als coach. De Apeldoorner won in zijn loopbaan slechts één keer van AZ.

● AZ hield slechts één keer de nul in de laatste dertien competitiewedstrijden.

● De Alkmaarders verloren de laatste twee Eredivisie-duels, maar hebben sinds december 2013 niet driemaal op rij verloren in de competitie.

● Markus Henriksen maakte dit seizoen zes doelpunten in elf competitieduels, één treffer minder dan zijn persoonlijke record in de Eredivisie (7 in 22 duels in 2014/15).

● Mounir El Hamdaoui maakte net zo veel Eredivisie-doelpunten voor AZ als alle andere huidige selectiespelers bij elkaar (50).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.