Geen Spelen voor Aissati, Brama, Bruins en Donk

Bondscoach Foppe de Haan heeft zijn definitieve selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Ryan Babel, Urby Emanuelson en Kew Jaliens komen over van het 'grote' Oranje.

Geen Spelen voor Aissati, Brama, Bruins en Donk

Het drietal had kans op deelname aan het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Toen bondscoach Marco van Basten hen thuisliet, voegde zijn KNVB-collega Babel, Emanuelson en Jaliens toe aan zijn voorlopige selectie voor de Olympische Spelen. Ze gaan nu ook echt naar Peking.

De bekendmaking van de definitieve selectie betekende slecht nieuws voor Ismail Aissati, Istvan Bakx, Wout Brama, Luigi Bruins, Lorenzo Davids, Ryan Donk, Henrico Drost, Marvin Emnes, Tom Hiariej, Jeremain Lens en Frank van der Struijk. Zij vielen allen buiten de 22-koppige selectie voor de Spelen.

Nordin Amrabat, Siem de Jong, Tim Krul en Christian Kum overleefden de schifting wel, maar veroverden slechts een plaats op de reservelijst. Zij kunnen slechts doorschuiven als een van de achttien selectiespelers geblesseerd raakt.

'Kiezen is altijd moeilijk', legt De Haan uit op OnsOranje.nl. 'Maar de keuze is natuurlijk niet in één dag gemaakt. Daar gaat een lang traject aan vooraf. Een aantal spelers, zoals bijvoorbeeld Dirk Marcellis, staat buiten discussie. Bij sommige spelers hangt de keuze weer van andere factoren af.'

'Kijk bijvoorbeeld naar Jeremain Lens. Hij heeft een blessure aan een van zijn middenvoetbeentjes. Weliswaar zit hij in de eindfase van zijn herstel, maar het is toch een risico. Een dergelijk risico nemen we ook al met de enkel van Ryan Babel. Eén speler is genoeg. De keuze tussen Lens en Babel is daarom uiteindelijk in het voordeel van Babel uitgevallen.' Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Kew Jaliens (AZ), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Kees Luijckx (AZ), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (PSV), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)

Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Evander Sno (Celtic)

Aanval: Roy Beerens (SC Heerenveen), Ryan Babel (Liverpool), Royston Drenthe (Real Madrid), Roy Makaay (Feyenoord), Gerald Sibon (SC Heerenveen)

Reserves: Nordin Amrabat (PSV), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Christian Kum (ADO Den Haag)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen