Benítez raadt Babel af naar Olympische Spelen te gaan

Rafael Benítez zegt het omslachtig, maar als Ryan Babel goed luistert naar zijn coach, dan weet de aanvaller dat hij er verstandig aan doet de Olympische Spelen te laten schieten en het seizoen gewoon bij Liverpool te beginnen.

Benítez raadt Babel af naar Olympische Spelen te gaan

Babel is hersteld van de enkelblessure die hem van deelname aan Euro 2008 hield. Bondscoach Foppe de Haan hoopt de 21-jarige aanvaller mee te kunnen nemen naar de Olympische Spelen. Maar de trainer zal daarvoor moeten knokken.

'Natuurlijk zijn we blij dat Ryan binnenkort weer zal meetrainen, want hij is een belangrijke speler voor ons', begint Benítez zijn monoloog over Babel. 'Maar we zijn ook ongerust. Nadat we hem fit hebben gekregen zouden we hem kunnen verliezen áls hij wordt geselecteerd. Dat is een groot probleem: wij stomen hem klaar en hij gaat weg met de nationale ploeg.'

Babel dreigt door de Spelen de competitieduels met Sunderland en Middlesbrough én de wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League te missen. Benítez: 'Dit seizoen is heel belangrijk voor hem. In zijn eerste seizoen moest hij nog wennen, maar nu heeft hij meer ervaring. We kijken er naar uit hem vanaf het begin erbij te hebben, dus het is heel belangrijk dat hij snel gaat werken met zijn ploeg.'

Babel lijkt het zoveelste slachtoffer te worden in de rij spelers die willen en mogen deelnemen aan de Olympische Spelen, maar door hun werkgever worden afgeraden of verboden af te reizen naar Peking. Barry Opdam is daar een van, terwijl bijvoorbeeld Barcelona druk uitoefent op Ronaldinho en Lionel Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen