'Ronaldinho hoopt op gezond verstand Barcelona'

Ronaldinho heeft deelname aan de Olympische Spelen nog niet uit zijn hoofd gezet. De Braziliaanse vedette hoopt dat Barcelona zijn veto alsnog inslikt.

'Ronaldinho hoopt op gezond verstand Barcelona'

'De Olympische Spelen zijn een droom van mij en in mijn hoofd ben ik volledig gefocust om daar goed aan de start te komen', legde Dinho uit. 'Voor verdere vragen verwijs ik naar mijn broer', die ook zijn zaakwaarnemer is.

Broer Roberto de Assis sprak de hoop uit dat Barcelona tot een ander inzicht komt. 'Ik reken erop dat er een oplossing volgt op basis van gezond verstand. Zeker gezien onze relatie met Barça. We gaan tactvol aan de slag om dit zo snel mogelijk op te lossen.'

Voor Ronaldinho zou de olympiade in Peking zijn tweede Spelen worden. In 2000 was hij er ook al bij. Toen strandde Brazilië in de kwartfinale, waarin Kameroen na strafschoppen beter bleek.

'Maar weinigen krijgen de kans twee keer uit te komen op de Olympische Spelen. Het doel is goud winnen. Er bestaat geen grotere motivatie dan zo'n medaille. De selectie die naar Peking gaat, heeft die kans nu', aldus Ronaldinho. Brazilië won het olympische voetbaltoernooi nog nooit. Alle andere prijzen wel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen